bihon.ro Web analytics

Scurgerile de produse petroliere din Băile Felix, oprite. Poluarea provenea de la un hotel din stațiune

De Simona Drimbău

Scurgerile de produse petroliere din Băile Felix, oprite. Poluarea provenea de la un hotel din stațiune

În localitatea Băile Felix pe Valea Hidișel s-au semnalat zilele trecute scurgeri de ape încărcate cu produse petroliere. Echipa ABA Crişuri s-a deplasat în teren atât pentru a preleva probe de apă cât și pentru a identifica cauza poluării.
Scris de Simona Drimbău - În localitatea Băile Felix pe Valea Hidișel s-au semnalat zilele trecute scurgeri de ape încărcate cu produse petroliere. Echipa ABA Crişuri s-a deplasat în teren atât pentru a preleva probe de apă cât și pentru a identifica cauza poluării.

Împreună cu reprezentanți de la Garda de Mediu Bihor și de la agenții economici, s-au verificat toate gurile de canalizare. În cele din urmă s-a constatat că poluarea provenea de la Hotelul Padiș, datorită unei scurgeri accidentale în canalizarea pluvială.

În vederea colectării produselor petroliere scurse în cele trei guri de canalizare s-a intervenit cu opt baraje absorbante, de 2,5 m fiecare și cu 25 kg de spilsorb, o substanță specială pentru astfel de intervenții. De asemenea, poluatorul a blindat căminele cu un balon pneumatic.

Conform directivelor europene și Legii Apelor, pe lângă amenda de 40.000 de lei, poluatorul va suporta toate cheltuielile aferente intervenției și anume: analizele de laborator, deplasarea personalului dar şi materialele absorbante utilizate. Nu s-a semnalat mortalitate piscicolă.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum porți corect pantofii la vestimentație
  Stilul vestimentar reflectă personalitatea fiecărui bărbat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Priveşte natura în ochi în „România sălbatică”. Pelicula poate fi văzută la Cinema Palace Oradea
  Filmul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache poate fi vizionat la Cinema Palace.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Momente de emoţie la Festivalul Național de Folk „Pro Lirica", de la Oradea
  Cea de a patra ediţie s-a desfăşurat timp de două zile în Parcul Bălcescu din municipiu.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  România

  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu. Fostul șef al GNM i-a mulțumit ministrului Tanczos Barna
  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesoara orădeană Mirela Tanc, susținută de ministrul Educației în cursa pentru un milion de dolari: „E singura din România care în ultimii 5 ani a reușit această performanță"
  Mirela Tanc, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" se află pe lista scurtă a celor 50 de dascăli finalişti ai competiţiei "Global Teacher Prize", "Oscar- ul Educaţiei", al cărui câştigător va primi uriaşa sumă de un milion de dolari.

  Anunturi Electrica

  Întreruperi energie electrică -B. 23.09.2021 - 24.09.2021 -PL Salonta + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.