bihon.ro Web analytics

Tabără pentru copii cu cerințe educative speciale

De Dan Birta
Reactualizat la:

Tabără pentru copii cu cerințe educative speciale

Asociația „Zile Colorate” a organizat o tabără pentru copii cu CES FOTO: BOGDAN MOISI
Reactualizat la:
În perioada 6 - 9 ianuarie 2020, Asociația „Zile Colorate” a  organizat  tabăra „Prietenul meu special!”.
Scris de Dan Birta - În perioada 6 - 9 ianuarie 2020, Asociația „Zile Colorate” a  organizat  tabăra „Prietenul meu special!”.

„Scopul acestei tabere a fost dezvoltarea și implementarea unui program special de dezvoltare personală pentru zece copii cu cerințe educative speciale (CES), printr-un set de activități specializate de dezvoltare personală: terapie prin artă, terapie cognitiv – comportamentală și terapie prin joc (relaționare și gestionare a emoțiilor)”, ne-a informat Olimpia Dragoș, membră fondatoare a Asociației „Zile Colorate”.

Activități

Prima zi a fost „Ziua siguranței”. Fiecare copil, însoțit de voluntarul lui, a participat la construirea unei mașini care, mai apoi i-a dus pe șosele pline de pericole. Copiii au învățat să descifreze culorile semaforului, să folosească trecerea de pietoni cu atenție și să nu consume medicamente sau alte soluții care pot fi periculoase. Scopul celei de-a doua zile – „Ziua prieteniei”, pe lângă abilitățile dobândite, a fost acela acela de a lega prietenii. Prietenia rămâne dincolo de zidurile acestei clădiri, când acești copii se vor întâlni în alte contexte. Ei vor fi prieteni deja și nu va mai apărea fenomenul de discriminare. În „Ziua curajului”, un copac a adunat toate temerile și fricile copiilor, iar pentru fiecare au fost găsite soluții de ținut minte. „Ne-am folosit de experiențele prin care au trecut deja unii dintre copii pentru a învăța cum să facem față situațiilor delicate care pot apărea. Nu degeaba sunt ei speciali!”, a precizat Brândușa Chira, membră fondatoare a Asociației „Zile Colorate”.

„Ziua bucuriei” l-a adus în fața copiilor pe Clovnul Pufulici, care i-a pictat în personajele preferate, le-a făcut animăluțe și săbii din baloane și au devorat împreună o pinatta. Sărituri spectaculoase și chipuri vesele au încheiat ziua pe gonflabilul uriaș. Lacrimile care au curs pe obrajii voluntarilor și multele îmbrățișări primite au sporit emoția și bucuria acestei zile. Pe tot parcursul celor patru zile, jocurile de strategie și cele dinamice organizate de Marius Omuț de la MAIO Emotion, au unit noul grup format. „Mulțumim voluntarilor care au ales să-și dăruiască timpul și energia și au venit alături de noi. Descriem greu în cuvinte efortul și implicarea depusă de acești tineri. Cu multă recunoștință și multă dragoste, le mulțumim!”, au subliniat reprezentanții Asociației „Zile Colorate”.

Tabăra s-a desfășurat în incinta Liceului Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău. „Prietenul meu special!” este parte a proiectului „DIFERIȚI, DAR ÎMPREUNĂ!” , finanțat prin „START ONG” , un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorow.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Contract semnat pentru reabilitarea bulevardului Nufărul - Cantemir
  Finanţarea se face din fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de doar 3%. Rămâne problema delicată a demolării caselor din spatele blocurilor amplasate lângă linia de tramvai, în Nufărul.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Deschid o Academie a ospitalității la Oradea, garantată de Școala de la Lausanne
  Cei care vor absolvi OHMA - Oradea Hospitality Management Academy vor primi diplome licențiate de École Hôtelière de Lausanne (EHL). Colegiul Economic "Partenie Cosma" din Oradea va găzdui academia, cu titlu gratuit.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Etapă de viață încheiată cu zâmbete și lacrimi de bucurie
  Venită ca o surpriză anunțată doar cu o zi înainte, festivitatea Ultimului sunet de clopoțel a avut loc în sfârșit și a marcat bucuria unei frumoase reîntâlniri!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vestea care a căzut ca un trăsnet peste mama lui Noel. A strâns 2 milioane de USD, dar mai are nevoie de 300.000 USD
  „Este enorm și nedrept. Nu aș putea descrie ce am simțit...când credeam că suntem foarte aproape de reușită, a venit această veste care ne-a dat total peste cap”, spune mama lui Noel, Hilda Fodor. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Carambol cu trei autovehicule la Tarcea: Sexagenar orădean în stare gravă
  O persoană a fost grav rănită în urma unui accident rutier produs joi după-masa, în zona localității Tarcea. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţie pascală la Muzeul Ţării Crişurilor
  Sunt expuse 58 de lucrări care au participat la concursul „Povestea Oului de Paşte”.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.