bihon.ro Web analytics

Tabără pentru copii cu cerințe educative speciale

De Dan Birta
Reactualizat la:

Tabără pentru copii cu cerințe educative speciale

Asociația „Zile Colorate” a organizat o tabără pentru copii cu CES FOTO: BOGDAN MOISI
Reactualizat la:
În perioada 6 - 9 ianuarie 2020, Asociația „Zile Colorate” a  organizat  tabăra „Prietenul meu special!”.
Scris de Dan Birta - În perioada 6 - 9 ianuarie 2020, Asociația „Zile Colorate” a  organizat  tabăra „Prietenul meu special!”.

„Scopul acestei tabere a fost dezvoltarea și implementarea unui program special de dezvoltare personală pentru zece copii cu cerințe educative speciale (CES), printr-un set de activități specializate de dezvoltare personală: terapie prin artă, terapie cognitiv – comportamentală și terapie prin joc (relaționare și gestionare a emoțiilor)”, ne-a informat Olimpia Dragoș, membră fondatoare a Asociației „Zile Colorate”.

Activități

Prima zi a fost „Ziua siguranței”. Fiecare copil, însoțit de voluntarul lui, a participat la construirea unei mașini care, mai apoi i-a dus pe șosele pline de pericole. Copiii au învățat să descifreze culorile semaforului, să folosească trecerea de pietoni cu atenție și să nu consume medicamente sau alte soluții care pot fi periculoase. Scopul celei de-a doua zile – „Ziua prieteniei”, pe lângă abilitățile dobândite, a fost acela acela de a lega prietenii. Prietenia rămâne dincolo de zidurile acestei clădiri, când acești copii se vor întâlni în alte contexte. Ei vor fi prieteni deja și nu va mai apărea fenomenul de discriminare. În „Ziua curajului”, un copac a adunat toate temerile și fricile copiilor, iar pentru fiecare au fost găsite soluții de ținut minte. „Ne-am folosit de experiențele prin care au trecut deja unii dintre copii pentru a învăța cum să facem față situațiilor delicate care pot apărea. Nu degeaba sunt ei speciali!”, a precizat Brândușa Chira, membră fondatoare a Asociației „Zile Colorate”.

„Ziua bucuriei” l-a adus în fața copiilor pe Clovnul Pufulici, care i-a pictat în personajele preferate, le-a făcut animăluțe și săbii din baloane și au devorat împreună o pinatta. Sărituri spectaculoase și chipuri vesele au încheiat ziua pe gonflabilul uriaș. Lacrimile care au curs pe obrajii voluntarilor și multele îmbrățișări primite au sporit emoția și bucuria acestei zile. Pe tot parcursul celor patru zile, jocurile de strategie și cele dinamice organizate de Marius Omuț de la MAIO Emotion, au unit noul grup format. „Mulțumim voluntarilor care au ales să-și dăruiască timpul și energia și au venit alături de noi. Descriem greu în cuvinte efortul și implicarea depusă de acești tineri. Cu multă recunoștință și multă dragoste, le mulțumim!”, au subliniat reprezentanții Asociației „Zile Colorate”.

Tabăra s-a desfășurat în incinta Liceului Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău. „Prietenul meu special!” este parte a proiectului „DIFERIȚI, DAR ÎMPREUNĂ!” , finanțat prin „START ONG” , un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorow.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Autoturism scufundat în Crișul Repede, lângă Sântandrei
  Un autoturism Volkswagen Passat s-a scufundat în Crișul Repede, în zona localității Sântandrei.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Turul Bihorului se mută în luna iulie
  Organizatorii Turului Bihorului și al Turului Sibiului colaborează pentru progresul ciclismului românesc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Activitatea Tribunalului Bihor, paralizată de grevă
  Tribunalul Bihor își va suspenda activitatea pe o perioadă nedeterminată, începând cu luni 27 ianuarie 2020. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un bărbat a murit în urma unui accident produs între un autoturism și o căruță
  Un accident rutier petrecut pe DJ 191A, lângă Ciutelec, a fost semnalat joi, la ora 18:45, prin intermediul 112.

  BIHON Sport local

  Luceafărul s-a reunit! „Ne așteaptă o muncă grea”
  Lotul Luceafărului Oradea s-a reunit la baza proprie joi după amiază sub comanda noului staff tehnic.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Preparate românești, prezentate într-un Târg gastronomic dedicat Micii Uniri
  La Liceu Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea au avut loc, joi la amiază, mai multe evenimente dedicate zilei de 24 ianuarie, atunci când marcăm Unirea Principatelor Române.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.