bihon.ro Web analytics

Taberele de la Straja, paradisul copiilor

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Taberele de la Straja, paradisul copiilor

Reactualizat la:
Pe pârtiile din stațiunea turistică Straja sunt condiții optime pentru schi, iar copiii sunt apropiați de natură.
Scris de Crina Dobocan - Pe pârtiile din stațiunea turistică Straja sunt condiții optime pentru schi, iar copiii sunt apropiați de natură.

Oameni dedicați, o echipă de monitori unită și entuziastă, cu dragoste, răbdare, înțelegere și aplecare spre copii și spre oameni. În aceste cuvinte se pot descrie Taberele de schi pentru copii din stațiunea turistică Straja.

Taberele de la Straja sunt unele dintre cele mai bine organizate tabere din țară, atât cele de iarnă, cât și cele de vară. O astfel de tabără s-a încheiat duminică la Straja. La aceasta au participat peste 200 de copii din toată țara.

Într-un cadru natural deosebit și ajutați de o echipă profesionistă, copiii au participat la lecții de schi, dar și la diverse activități interactive menite să-i țină departe de tehnologie și să-i apropie de natură. Taberele de Iarnă de schi și snowboard oferă copiiilor ocazia de a învăța să schieze sub atenta îndrumare a unei echipe de monitori cu experiență și foști schiori de performanță. În aceste tabere pot să participe copiii încă de la vârsta de 4 ani.

Stil de viață

Organizatorii taberelor de la Straja pun accent pe formarea unui stil de viață sănătos, bazat pe sport și nutriție. Dezvoltarea personală, deprinderea și susținerea valorilor morale sunt aspecte după care sunt ghidate toate activitățile taberelor de iarnă de la Straja.

„Avem foarte multe tabere de schi pentru elevi și preșcolari, în fiecare săptămână, începând cu luna decembrie și până în luna martie. Pe urmă, dăm drumul taberelor de vară și celor de nutriție.
Facem tabere pentru toate vârstele și le oferim participanților noștri absolut toate activitățile incluse în preț (skipass, echipament, monitor, masă, cazare etc.). Practic, copiii nu au nevoie de bani de buzunar în taberele noastre. Toate activitățile le fac cu personal calificat și totul este foarte bine organizat.

Facem tabere pe tot parcursul anului. Vin copii și profesori din toată România, organizatori de la marile școli din toate orașele țării. În taberele de vară, de pildă, mergem cu copiii la parcuri de aventură, la piscină, la echitație etc. Facem foarte multe activități, drumeții, focuri de tabără. Îi imprietenim pe copii cu natura și îi ajutăm să scape puțin de tehnologie.

Punem accent pe dezvoltarea personală. Avem în tabere și psihologi care fac cu copiii diverse jocuri astfel încât să le crească stima de sine, să le crească încrederea în ei. La final, copiii își depășesc limitele și fricile. Ei se mândresc cu acest lucru și vedem seara când își sună părinții și le spun că au reușit să se cațere sau să facă diverse lucruri pe care nu-și imaginau că le vor putea testa măcar.

Taberele de schi se desfășoară pe tot parcusul sezonului de iarnă, de la începutul lunii decembrie până în luna martie, avem tabere pentru preșcolari, elevi, dar și pentru adulți. O tabără durează între cinci și șapte nopți și costă aproximativ 300 de lei pe zi, cu totul inclus”, a declarat Marius Fodoran, organizatorul Taberelor de la Straja.

Activitățile educative și distractive sunt nelipsite din taberele de schi și nutriție. În cadrul taberelor de iarnă scopiii participă la jocuri și mici drumeții prin nămeți. Seara, organizatorii le pregătesc copiilor concursuri cu premii și petreceri de cabană (seara talentelor, lecții de nutriție, de pictură, seară de film etc.).

În ultima zi a taberei, copiii au participat la un concurs pe una dintre pârtiile din Straja. Fiecare participant a primit o diploma, o medalie și un trofeu cu o poza cu el pe schiuri și o poză de grup.
Stațiunea turistică Straja este localizată în județul Hunedoara, la o altitudine de 1.445 de metri, în inima Munților Vâlcan, în zona Văii Jiului, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Grecia va solicita rezultate negative la teste Covid-19, la punctul vamal cu Bulgaria
  Grecia va impune obligativitatea prezentării rezultatelor negative la teste privind Covid-19 tuturor persoanelor care vor tranzita punctul vamal cu Bulgaria, anunţă Guvernului de la Atena.

  România

  Vela: Simplificăm înmatricularea vehiculelor, cetățenii să nu mai stea la cozi
  Cetățenii nu vor mai sta la cozi și nici nu vor mai trebui să se prezinte la sediile serviciilor de înmatriculări auto dacă locuiesc departe de reședințele de județ, a anunțat, vineri, ministrul de Interne Marcel Vela.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Baraje de control montate pe cursurile de apă
  Soluții de barare a plutitorilor, incluse în proiectele cu finanțare europeană.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rectorul şi-a ales echipa managerială
  Rectorul Constantin Bungău, confirmat recent în funcţie de Ministerul Educaţiei, şi-a numit echipa de prorectori cu care va lucra în următorii patru ani.

  BIHON Sport local

  Termene modificate de FRF
  Echipele bihorene de Liga 3 trebuie să se înscrie până în 20 iulie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prețuri speciale în Programul Rabla la Opel West!
  Care sunt avantajele când îți cumperi Opel prin Programul Rabla? Informații despre produsele și serviciile Opel West Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.