bihon.ro Web analytics

Taberele de la Straja, paradisul copiilor

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Taberele de la Straja, paradisul copiilor

Reactualizat la:
Pe pârtiile din stațiunea turistică Straja sunt condiții optime pentru schi, iar copiii sunt apropiați de natură.
Scris de Crina Dobocan - Pe pârtiile din stațiunea turistică Straja sunt condiții optime pentru schi, iar copiii sunt apropiați de natură.

Oameni dedicați, o echipă de monitori unită și entuziastă, cu dragoste, răbdare, înțelegere și aplecare spre copii și spre oameni. În aceste cuvinte se pot descrie Taberele de schi pentru copii din stațiunea turistică Straja.

Taberele de la Straja sunt unele dintre cele mai bine organizate tabere din țară, atât cele de iarnă, cât și cele de vară. O astfel de tabără s-a încheiat duminică la Straja. La aceasta au participat peste 200 de copii din toată țara.

Într-un cadru natural deosebit și ajutați de o echipă profesionistă, copiii au participat la lecții de schi, dar și la diverse activități interactive menite să-i țină departe de tehnologie și să-i apropie de natură. Taberele de Iarnă de schi și snowboard oferă copiiilor ocazia de a învăța să schieze sub atenta îndrumare a unei echipe de monitori cu experiență și foști schiori de performanță. În aceste tabere pot să participe copiii încă de la vârsta de 4 ani.

Stil de viață

Organizatorii taberelor de la Straja pun accent pe formarea unui stil de viață sănătos, bazat pe sport și nutriție. Dezvoltarea personală, deprinderea și susținerea valorilor morale sunt aspecte după care sunt ghidate toate activitățile taberelor de iarnă de la Straja.

„Avem foarte multe tabere de schi pentru elevi și preșcolari, în fiecare săptămână, începând cu luna decembrie și până în luna martie. Pe urmă, dăm drumul taberelor de vară și celor de nutriție.
Facem tabere pentru toate vârstele și le oferim participanților noștri absolut toate activitățile incluse în preț (skipass, echipament, monitor, masă, cazare etc.). Practic, copiii nu au nevoie de bani de buzunar în taberele noastre. Toate activitățile le fac cu personal calificat și totul este foarte bine organizat.

Facem tabere pe tot parcursul anului. Vin copii și profesori din toată România, organizatori de la marile școli din toate orașele țării. În taberele de vară, de pildă, mergem cu copiii la parcuri de aventură, la piscină, la echitație etc. Facem foarte multe activități, drumeții, focuri de tabără. Îi imprietenim pe copii cu natura și îi ajutăm să scape puțin de tehnologie.

Punem accent pe dezvoltarea personală. Avem în tabere și psihologi care fac cu copiii diverse jocuri astfel încât să le crească stima de sine, să le crească încrederea în ei. La final, copiii își depășesc limitele și fricile. Ei se mândresc cu acest lucru și vedem seara când își sună părinții și le spun că au reușit să se cațere sau să facă diverse lucruri pe care nu-și imaginau că le vor putea testa măcar.

Taberele de schi se desfășoară pe tot parcusul sezonului de iarnă, de la începutul lunii decembrie până în luna martie, avem tabere pentru preșcolari, elevi, dar și pentru adulți. O tabără durează între cinci și șapte nopți și costă aproximativ 300 de lei pe zi, cu totul inclus”, a declarat Marius Fodoran, organizatorul Taberelor de la Straja.

Activitățile educative și distractive sunt nelipsite din taberele de schi și nutriție. În cadrul taberelor de iarnă scopiii participă la jocuri și mici drumeții prin nămeți. Seara, organizatorii le pregătesc copiilor concursuri cu premii și petreceri de cabană (seara talentelor, lecții de nutriție, de pictură, seară de film etc.).

În ultima zi a taberei, copiii au participat la un concurs pe una dintre pârtiile din Straja. Fiecare participant a primit o diploma, o medalie și un trofeu cu o poza cu el pe schiuri și o poză de grup.
Stațiunea turistică Straja este localizată în județul Hunedoara, la o altitudine de 1.445 de metri, în inima Munților Vâlcan, în zona Văii Jiului, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alarmant: Numărul incendiilor, în creștere
  Numărul misiunilor pompierilor bihoreni au crescut cu aproape 75% în 2019 față de anul precedent.

  BIHON Sport local

  O bihoreancă în echipa de Fed Cup a României

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elvira Rîmbu a rămas singură în concurs
  Actorul Daniel Vulcu s-a retras din concurs iar dosarul regizorului Ioan Ieremia a fost descalificat.

  România

  Suspiciune de coronavirus la Cluj
  Echipe medicale verifică, marți, o pasageră care a sosit pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca din Varșovia, după ce au apărut informații că aceasta ar fi fost în Asia de Sud-Est în zona contaminată cu coronavirus.

  Mapamond

  Textul rugăciunii Tatăl Nostru se schimbă din aprilie
  Schimbarea versului controversat a fost aprobată în trecut și de episcopii catolici din Franța. În schimb, conferința episcopilor germani a decis să respecte textul tradițional.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Off Road - Circuite turistice și trasee prin cătune pentru semeni
  În miezul iernii, dar și în alte perioade din an, membrii West Alpine Off Road își iau mașinile și duc ajutoare în cătune sărăcăcioase, lipsite de electricitate, la oameni, copii și tineri care trăiesc la limita subzistenței. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.