În ultimul timp, se pare că nu putem derula prin Instagram fără să auzim de la kombucha de la acea prietenă sau celebritate care sunt obsedate de sănătate. Ca începători de kombucha, am avut atât de multe întrebări (cum ar fi, pentru început, ce este?).
Așadar, în acest articol vom discuta despre ce este kombucha, numeroasele sale beneficii pentru sănătate și ce trebuie să ținem cont atunci când îl încercați pentru prima dată. Să începem cu elementele de bază.
Ce este kombucha?
Kombucha este un ceai fermentat care este bogat în mod natural în probiotice, B12 și acizi sănătoși. Kombucha are 4 ingrediente: ceai, zahăr, apă și SCOBY (cultură simbiotică de bacterii și drojdie). Ceaiul este o combinație de ceai negru sau verde, iar zahărul este mai mult pentru probiotice decât pentru dvs. – cea mai mare parte a acestuia dispare în timpul fermentării. Lăsați aceste 4 ingrediente să fermenteze, iar lichidul rămas cu care rămâneți este kombucha.
Ce se întâmplă, mai exact, în timpul procesului de fermentare?
În fermentație, trebuie să lăsați lucrurile să stea. Când lăsați lucrurile să stea, se întâmplă un proces biologic chimic și natural care vă transformă starea inițială a combinației într-o stare finală, iar această stare finală este menită să aibă unele beneficii funcționale. Deci, începeți cu zahăr, ceai, apă și SCOBY, și veți ajunge la kombucha. Nu este vorba doar despre ceea ce ESTE kombucha și care sunt ingredientele – are mult de-a face cu procesul în sine.
Fermentarea seamănă, într-un fel, cu procesul de fabricare a berii, întrucât o parte cu adevărat importantă este cum o faceți, ce vase folosiți, cât timp o fermentații și la ce temperatură o fermentați. Varietatea acestor factori este ceea ce face ca gustul fiecărei kombucha să fie diferit. De fapt, este un proces destul de complex și frumos, deoarece este ca o formă de artă.
Care sunt beneficiile kombucha pentru sănătate?
În primul rând, kombucha nu este un medicament, este un aliment. Au existat o mulțime de declarații eronate, cum că ar fi un miracol sau un agent de vindecare. Este o mâncare, la fel ca o pungă de morcovi. O pungă de morcovi ar putea avea unele beneficii funcționale. În mod similar, kombucha este un aliment cu unele beneficii funcționale și vă face să vă simțiți bine, atunci când îl beți. Acest lucru se întâmplă din câteva motive:
1. Probiotice: kombucha este plin de probiotice și știm că probioticele oferă beneficii în toate aspectele sănătății, nu doar în digestie. Mâncăm atât de multe alimente procesate încât ne epuizăm intestinul de flora de care are nevoie. Probioticele readuc echilibrul.
2. Acizi sănătoși: studiile inițiale încep să arate că acizii sănătoși pot ajuta în cazul anumitor boli sau funcții corporale. De exemplu, unul dintre acizii sănătoși care e prezent în kombucha se pare că ajută la detoxifierea ficatului.
3. B12: Mulți oameni declară că se simt mai bine după o infuzie de B12, iar kombucha este foarte bogat în B12. Dacă beți kombucha real, puteți obține doza zilnică într-o singură sticlă.
Kombucha conține fitochimicale sau fitonutrienți care au proprietăți antimicrobiene și antioxidante. Studiile la animale au arătat că acești antioxidanți pot promova funcția sănătoasă a rinichilor și pot reduce complicațiile diabetice. În plus, kombucha este bogat în acid folic, care este esențial pentru a ajuta organismul să producă și să întrețină noi celule.
Bine, vreau să încerc. Trebuie să țin cont de ceva?
Este un aliment, deci trebuie să vă asigurați că vă priește, la fel ca orice alt aliment pe care doriți să îl încercați. Dacă sunteți începător în lumea kombucha, încercați o ½ dintr-o sticlă și vedeți cum vă simțiți.
Aveți grijă la ingredientele adăugate. Unele mărci pot avea un conținut ridicat de zahăr adăugat. Scopul pentru kombucha este să rămână cu 5 grame de zahăr sau mai puțin pe porție. Verificați dimensiunea porției, deoarece o sticlă poate conține două porții. În plus, la fel cum ați face cu orice aliment ambalat, scanați eticheta pentru a găsi ingrediente greu de pronunțat. Dacă nu găsiți un ingredient pe rafturile magazinelor alimentare, există șanse mari să nu doriți să îl introduceți în corp.
Advertorial!
Citiți principiile noastre de moderare aici!