bihon.ro Web analytics

Transelectrica SA a semnat contractul pentru finalizarea Liniei Electrice Oradea – Bekescsaba

De Dan Birta
Reactualizat la:

Transelectrica SA a semnat contractul pentru finalizarea Liniei Electrice Oradea – Bekescsaba

Reactualizat la:
Transelectrica SA a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru finalizarea tronsonului Oradea Sud – Nădab, parte a Liniei Electrice Aeriene 400 kV Oradea – Bekescsaba.
Scris de Dan Birta - Transelectrica SA a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru finalizarea tronsonului Oradea Sud – Nădab, parte a Liniei Electrice Aeriene 400 kV Oradea – Bekescsaba.

Lucrările au o valoare de peste 4 milioane de lei și vor fi realizate în termen de 12 luni de către Electromontaj SA.

Proiectul Liniei Electrice Aeriene 400 kV Oradea-Bekescsaba, o investiție totală de peste 83 de milioane de lei, a fost blocat din anul 2008 din cauza unor dificultăți întâmpinate în procesul de expropriere pe tronsonul Oradea Sud – Nădab. Astfel, LEA 400 kV Oradea–Bekescsaba a fost dată în folosință doar parțial, și anume tronsonul de dublu circuit, LEA 400 kV Nădab (RO) – Bekescsaba (HU): 60 de kilometri, din care pe teritoriul României 22 de kilometri, simultan cu LEA 400 kV Arad-Nădab. Tronsonul LEA 400 kV Oradea Sud – Nădab are o lungime totală de 72 km, simplu circuit A și este realizat parțial.

Punerea în funcțiune a tronsonului Oradea Sud – Nădab și astfel finalizarea LEA 400 kV Oradea – Bekescsaba contribuie la completarea inelului de 400 kV în zona de Vest, obiectiv prioritar al României, cu impact semnificativ asupra creșterii siguranței în funcționare și asupra minimizării riscurilor în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zona de nord – vest a țării.

Totodată, finalizarea acestei linii va conduce duce la eliminarea unor costuri privind congestiile în zona de nord-vest, cu impact atât asupra prețului la consumatorului final de energie electrică, cât și asupra bugetului de venituri și de cheltuieli al CNTEE Transelectrica SA. La nivelul anului 2019, costurile privind congestiile în zona de nord-vest s-au ridicat la circa 1,6 milioane de lei.

Prin finalizarea LEA 400 kV Oradea Sud – Nădab, va crește capacitatea de transfer în interconexiune pe direcția export cu 100 MW, iar pe direcția import cu 300 MW, ceea ce contribuie la conformarea României la obligațiile care îi revin din implementarea Regulamentelor UE. Această investiție va avea un rol semnificativ și pentru realizarea obiectivului Uniunii Europene de realizare a Pieței Unice de Energie Electrică Europeană, care are ca scop bunăstarea socială (reducerea prețului energiei electrice la consumatorul final prin creșterea concurenței și competitivității).

Compania Naționala de Transport al Energiei Transelectrica SA este operatorul de transport și de sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport care cuprinde 81 stații electrice de transformare și 8.834,3 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt unități teritoriale de transport.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. dudas says:

  cei de la transelectrica sunt niste hotomani ordinari ei vor sa ia terenurile de la proprietari pe gratis adica cu japca ca pe timpul defunctului regim comunist de trista amintire, acesti hotomani trebuie sa stie ca orice teren luat de la proprietari trebuie platit la pretul pietei nu confiscat de cei de la transelectrica.

 2. Mapamond

  Numele pe care Prințul Harry și Meghan Markle l-au ales pentru un câine adoptat, obscen în România
  Ducii de Sussex au adoptat un labrador negru, imediat după căsătorie dar nu au dezvăluit până acum numele acestuia. Termenul reprezintă moneda oficială a statului Botswana.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lidia Popa: Palatul Poștelor reabilitat cu 4,3 milioane euro
  Clădirea este monument istoric și a fost construită în stil ecletic între anii 1894-1909. 1

  BIHON Sport local

  Eșec drastic pentru CAO. Orădenii mai pot spera doar la locul 2
  Echipa orădeană a pierdut cu 1-3 duelul cu CSM Satu Mare și mai poate spera doar la locul 2, promovabil în anumite condiții. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polaris, scoasă din jocul salubrității orădene
  RER Vest SA a rămas unic ofertant în licitația pentru contractul multianual, scos la mezat de Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. Restricții aplicate după trei scenarii
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dacian Palladi, reacție la scenariile Președintelui: „Decizia ultimă trebuie a fi recunoscută ca aparținând părinților și nicidecum statului”
  Membru al Consiliului Școlii Doctorale de Sociologie din cadrul Universității din Oradea, profesor asociat al Universității ”Emanuel” din Oradea, profesor la școala lui Mihai Neamțu, alături de nume sonore precum Cătălin Avramescu, Dacian Palladi a oferit multă vreme consultanță de orientare în carieră pentru elevi.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.