bihon.ro Web analytics

Ultimele pregătiri pentru etapa a doua de vaccinare în Bihor. Vezi ce categorii de persoane se vor putea imuniza și procedurile necesare

De Otilia Șandor

Ultimele pregătiri pentru etapa a doua de vaccinare în Bihor. Vezi ce categorii de persoane se vor putea imuniza și procedurile necesare

FOTO: Bihon
Reactualizat la:
Campania de vaccinare împotriva COVID-19 continuă în județul Bihor, cu etapa a II conform prevederilor Hotărârii de Guvern Nr.1031/ 2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, a transmis marți Direcția de Sănătate Publică Bihor.
Scris de Otilia Șandor - Campania de vaccinare împotriva COVID-19 continuă în județul Bihor, cu etapa a II conform prevederilor Hotărârii de Guvern Nr.1031/ 2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, a transmis marți Direcția de Sănătate Publică Bihor.

Inspectorii sanitari caută acum personalul vaccinator (medic, asistent medical) și registrator medical (persoană cu aptitudini de utilizarea a calculatorului) pentru ca aceste centre de vaccinare comunitare să funcționeze .

Dr. Daniela Rahotă, șeful DSP Bihor, a detaliat informațiile și a transmis că vaccinarea se realizează de către personal medical cu aviz de liberă practică valabil, eliberat de către Colegiul Medicilor și / sau personal medico-sanitar care deține certificat valabil eliberat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România:

„Având în vedere necesitatea organizării centrelor de vaccinare comunitare, rugăm persoanele interesate (medic / asistent medical / registrator medical) să se înregistreze ca și personal vaccinator / registrator medical, să transmită la adresa de mail: asistentacomunitara@dspbihor.gov.ro, numele și datele de contact (telefon, e-mail) precum și centrul vaccinator / localitatea unde ar dori să activeze”

Programul de lucru al centrelor va fi zilnic de luni – duminică în intervalul orar 8:00-20:00..

Categorii de persoane

Pe baza Având în vedere Instrucțiunea nr. 38 / 09.01.2021 a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2, dr. Rahotă populația la risc inclusă în această etapă (etapa II) cuprinde adulții cu vârsta peste 65 ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate

În această etapă intră și bihorenii cu următoarele boli cronice: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindrom Down, afecțiuni hepatice moderate / severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapii de lungă durată cu corticosteroizi, HIV

Programări la vaccin, în etapa a II – a

Persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste, se pot programa la vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 utilizând oricare din următoarele modalități: prin medicii de familie, individual, prin contul unui aparținător (pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane), prin call-center (număr de telefon: 0214144459), prin structurile de asistență socială de la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Persoanele adulte sub vârsta de 65 ani cu afecțiuni cronice, se pot programa prin medicii de familie pe ale căror liste sunt înscrise. În cazul în care nu sunt înscrise la un medic de familie sau nu au acces la medicul de familie propriu, se pot înscrie prin intermediul oricărui alt medic de familie, prin call-center (număr de telefon: 0214144459), prin structurile de asistență socială de la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Persoanele eligibile se pot înscrie pentru vaccinare indiferent dacă sunt sau nu asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Centrele funcționale

Pentru organizarea activității în etapa II și III, la nivelul județului Bihor vor deveni operaționale următoarele centre de vaccinare, aprobate prin Hotărârea nr. 3 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a Județului Bihor:

Nr. Locație Denumire Centru de vaccinare Adresă Centru de vaccinare

1 Municipiul Oradea Sală din incinta Orășelului Copiilor Oradea Str. Corneliu Coposu Oradea

2 Municipiul Oradea Sala de sport – Școala Generală nr. 11 Oradea Str. Moldovei nr. 55 Oradea

3 Municipiul Oradea Sala de sport – Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Oradea Strada Constantin Brâncoveanu 12/A, Oradea

4 Municipiul Oradea Parter clădire internat – Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Oradea Strada Constantin Brâncoveanu 12/A, Oradea

5 Municipiul Oradea Sala de sport – Colegiul Național “Iosif Vulcan” , Oradea Strada Jean Calvin nr. 9 Oradea

6 Municipiul Oradea Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea – Staționar 3 (Maternitate) Str. Clujului nr.50, Oradea

7 Municipiul Oradea Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea – Clădire dispensar Str. Republicii nr. 79/B Oradea

8 Municipiul Oradea Spitalul Pelican Oradea Str. Coposu, nr 2 – 14B, Oradea

9 Municipiul Oradea Spitalul Clinic de Urgență „Avram Iancu” Oradea Str. Dunărea nr. 3, Oradea

10 Municipiul Salonta Spitalul Municipal Salonta Str. Ioan Cantacuzino Nr. 2-4, Salonta

11 Municipiul Salonta Casa de Cultură Zilahy Lajos Művelődési Ház+ Str. Iuliu Maniu, 10, Salonta

12 Municipiul Marghita Sala de sport – Colegiul Național “Octavian Goga” Marghita Calea Republicii nr. 69A, Marghita

13 Municipiul Beiuș Sala de sport Piața Samuil Vulcan nr. 18 Beiuș

14 Oraș Aleșd Spitalul Orășenesc Aleșd Str. 1 Decembrie Nr.3, Aleșd

15 Oraș Ștei Spitalul Orășenesc Ștei Str. Cuza Vodă, nr. 5, Ştei

16 Oraș Valea lui Mihai Secția exterioară a Spitalului Dr. Pop Mircea, Marghita Str. Republicii nr. 29 Valea lui Mihai

17 Comuna Sânmartin Sala de sport – Liceul Tehnologic “Felix” Sânmartin Ștefan cel Mare, nr. 1 Sânmartin

18 Comuna Sânmartin Spitalul Clinic de Recuperare Medicală—Băile Felix Secția Clinică RMFB Copii Băile 1 Mai

19 Comuna Sântandrei Sala de sport Str. Principală nr. 449, Sântandrei

20 Comuna Tileagd Căminul Cultural Tileagd Str. Trandafirilor nr. 20, Tileagd

21 Comuna Popești Sala Comunitară Popești Popești nr.79

22 Comuna Tinca Sala de sport – Liceul Tehnologic „Nicolae Jiga” Tinca Str. Republicii nr. 36 / A, Tinca

23 Comuna Bratca Căminul Cultural Bratca Str. Principală nr. 115, Bratca

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. adela says:

  La ora acctualla vacinarea in judet ar trebui sa functioneze nonstop cu mii de vaccinari pe zi, dar slaba organizare impiedica buna functionare a vaccinarii.

 2. yep says:

  Atat de complicat sistem au facut astia incat succesul va fi garantat.
  Cica angajatorul te inscrie si apoi te identifici prin telefon. Evident softul e facut de un IT-ist (marea lor majoritate fiind imbecili), crescut cu telefonul sub perna, asa ca nici prin cap nu le-a trecut ca s-ar putea sa fie oameni fara telefon, sau care vor sa isi tina numarul secret fata de angajator.
  Cat despre batranii de peste 65 de ani, acestia sunt dupa cum stim toti pasionati de internet, conturi, online, etc.
  Superb.
  Ma mir ca nu au facut si o noua declaratie pe proprie raspundere, ca foaia aia imbecila cu care ne plimbam in primavara, dar nu e timpul pierdut, e posibil sa apara si aia.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trafic blocat pe DN 79, la Leș. Un camion a luat foc în urma unui carambol
  Traficul rutier este blocat pe DN 79, în urma unui accident produs între două camioane și un autoturism.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Să ai un auz sănătos înseamnă o viață plină de mulțumire!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Avantajele la pompele de căldură aer – apă de la Termocasa!
  Termocasa a fost prima companie care a realizat pompe de căldură aer – apă în România. Inginerul și inventatorul orădean Adrian Farcaș, managerul Termocasa, spune că muncit doi ani în testări de laborator pentru a le putea implementa.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  VIDEO | Incident neobișnuit în Oradea: Bărbat filmat în timp ce alerga în pielea goală
  Incident neobișnuit, duminică seară pe străzile din municipiu. Un bărbat de 29 de ani din Oradea a fost filmat în timp ce alerga gol pușcă pe Bulevardul Dimitrie Cantemir. 4

  Mapamond

  Summitul NATO: Alianţa reafirmă rolul în apărarea colectivă şi în contracararea Rusiei şi Chinei
  Alianţa Nord-Atlantică a reafirmat, la summit, rolul central în apărarea colectivă în spaţiul euro-atlantic, pledând pentru contracararea Rusiei şi Chinei, a terorismului şi a riscurilor cibernetice, comunicatul salutând şi găzduirea de către România a Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă. 1

  România

  Cîmpeanu: Examene fără triaj epidemiologic și fără luarea temperaturii. Masca rămâne obligatorie
  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că elevii care susțin Evaluarea Națională nu vor mai trece prin triaj epidemiologic și nu li se va mai lua temperatura. În schimb, masca rămâne obligatorie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.