Alimente doar din locuri autorizate

De Simona Albinaru
Alimente doar din locuri autorizate
Pentru a nu avea surprize neplăcute în perioadele cu temperaturi ridicate medicii sanitari vin cu câteva recomandări în ceea ce priveşte păstrarea sau prepararea alimentelor în perioadele cu temperaturi ridicate.

Agenţia atenţionează că în această perioadă caniculară există un risc ridicat de alterare a alimentelor şi a apariţiei de toxiinfecţii alimentare.

În acest scop, DSVSA îi sfătuieşte pe consumatori să respecte câteva reguli simple. Printre acestea să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă.

Reguli

Odată cumpărate, produsele de origine animală trebuie să fie păstrate în frigider.

Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider, să fie ambalate separat şi menţinute în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj. Alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.

Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru a fi preparate sau consumate ulterior.

Medicii sanitari veterinari vor verifica dacă agenţii economici evită expunerea la vânzare a produselor de origine animală în locuri şi spaţii care nu asigură temperaturi adecvate şi condiţii de igienă corespunzatoare.

Vor fi verificate şi condiţiile de manipulare, depozitare şi transport ale produselor de origine animală în toate unităţile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi, în mod special, a produselor perisabile.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !