Aşezământ Elim, ridicat cu sprijin Rotary

De Veronica Bursaşiu
Aspecte de la inaugurare Foto: Valentina Ferche
Aspecte de la inaugurare Foto: Valentina Ferche
În urmă cu câteva zile, Fundația Creștină Elim a inaugurat Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități.

„Ne-am simțit onorați să împărtășim această bucurie cu partenerii noștri din Olanda, Suedia și Marghita, care au fost implicați în construirea și amenajarea centrului, cu instruirea personalului și dotarea centrului. Cu ajutorul voluntarilor şi a Cluburilor Rotary din Walcheren- Olanda, Torhout Houtland-Belgia, Erbach Michelstadt- Germania şi Marghita- România, acest centru a fost ridicat şi amenajat în aproximativ două luni”, spune preşedintele Fundaţiei Creştine Elim, Valentina Ferche.

Recreere

Centrul de zi oferă o gamă largă de activități ocupaționale: un atelier de confecționat felicitări, un atelier de confecționat lumânări, un atelier în care se confecționează articole textile, un atelier de tâmplărie. Pe lângă activitățile ocupaționale se desfășoară activități de socializare și recreere.

„Deocamdată centrul este frecventat de 12 tineri cu dizabilități, care au găsit aici o oportunitate de a-și valorifica potențialul și mulțumirea de-a se simți utili. Deși au existat dintotdeauna persoane cu dizabilități, e trist că nu există un sistem bine pus la punct care să răspundă nevoilor acestora. Ei și familiile lor trec prin situații dificile și au nevoie de sprijin iar Fundația Elim încearcă să le ofere noi posibilități pentru a răspunde acestor nevoi. Mulțumim pe această cale oamenilor minunați care au înțeles că atunci când este vorba despre un om bolnav sau sănătos, care stă sus pe piedestal sau jos în nevoie, viața lui este o valoare și noi avem datoria s-o ocrotim”, a adăugat Valentina Ferche.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !