Asteptati sa-si ridice carnetele de munca

De Simona Albinaru
Asteptati sa-si ridice carnetele de munca
În evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor mai există un număr de 11.806 carnete de muncă neridicate de agenţii economici, respectiv de titularii acestora, potrivit Legii 53/2003.

Aceştia se pot prezenta la sediul din Oradea al ITM Bihor cu ştampila unităţii şi documentul de identitate, în original şi copie, sau vor împuternici, în scris, o persoană în vederea preluării acestora.

Carnetele de muncă se pot elibera şi titularilor acestora în baza unei cereri şi a documentului de identitate, în original şi copie, iar în situaţia în care unităţile au fost radiate titularii carnetelor de muncă vor prezenta şi furnizarea de informaţii, în original, de la Oficiul Registrului Comerţului privind radierea societăţii.

Ridicate

„Carnetul de muncă completat/certificat până la data de 31.12.2010 potrivit Decretului nr. 92/1976, act normativ abrogat la data de 01.01.2011, este un document foarte important deoarece acesta atestă activitatea desfăşurată de salariat, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi specialitate”, a precizat inspectorul şef al ITM Bihor, Marius Rotar.

Pentru obţinerea drepturilor care se cuvin salariatului la pensie este obligatorie prezentarea carnetului de muncă la casele judeţene de pensie, iar pentru perioada imediat următoare şi la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă pentru stabilirea indemnizaţiei de şomaj.

Pentru a obţine informaţii despre agenţii economici care nu au ridicat carnetele de muncă de la ITM Bihor se poate accesa link-ul: http://www.itmbihor.ro/site/descarcare/CARNETE_ORADEA_NERIDICATE.zip

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !