Au vazut cum e la puscarie

De Otilia Șandor
Au vazut cum e la puscarie
88 de elevi şi 12 cadre didactice „au văzut” cum e la puşcărie.

O acţiune specială, de foarte mare impact asupra minorilor, iniţiată nu de mulţi ani de către Penitenciarul Oradea, a fost în măsură să informeze săptămâna trecută elevi din şase şcoli bihorene (CT „Ioan Ciodaş” din Beiuş, din Oradea – Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, LT „Onisifor Ghibu”, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Liceul Tehnologic „Suplacul de Barcău”, Liceul Tehnologic „George Bariţiu” şi Liceul Particular Henri Coandă) despre rolul şi locul penitenciarului în viaţa comunităţii dar mai ales consecinţele negative care decurg din starea de încarcerare.

Vizită cu ofertă

Elevii au vizitat o cameră de deţinere, sala de sport, sala pentru activităţi hobby şi capela penitenciarului, iar apoi, şeful serviciului educaţie, cms. Gabriel Ţica le-a ţinut copiilor o scurtă lecţie de istorie a penitenciarelor, subliniind dimensiunea preventivă a comiterii de acte antisociale.

Copiii au fost informaţi şi despre oferta de şcolarizare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în cazul în care vor alege să îmbrăţişeze cariera profesională în sistemul administraţiei penitenciare. Elevii au primit şi pliante şi li s-au detaliat avantajele muncii de penitenciar.

De reţinut că acest gen de acţiuni ale Penitenciarului au caracter preventiv, scopul fiind sensibilizarea vizitatorilor vizavi de starea de detenție, în care pot ajunge cei ce recurg la comportamente denumite infracționale de lege.

Vizita elevilor la Penitenciarul Oradea a fost organizată în cadrul săptămânii cu program diferit în şcoli: „Să ştii mai multe,să fii mai bun”.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !