Bilant la Luna plantarii arborilor

De Simona Albinaru
Bilant la Luna plantarii arborilor
Plantară de arbori, lecţii deschise şi simpozioane sunt doar câteva acţiuni desfăşurate de silvicultori.

În perioada „Lunii Plantării Arborilor”, acţiune care s-a desfăşurat în perioada 15 martie – 15 aprilie Direcţia Silvică Bihor a desfăşurat, prin implicarea ocoalelor silvice sau prin implicare directă numeroase acţiuni de propagandă silvică ori ecologică.

Între aceste acţiuni se numără și plantarea de puieţi forestieri în fond forestier cu copii preşcolari, şcolari în ciclurile primar, gimnazial şi chiar liceal. Astfel de acţiuni au fost desfăşurate, în raza ocoalelor silvice Aleșd, Beiuş, Marghita, Oradea, Săcueni şi Tinca. Participarea a fost extrem de numeroasă la fiecare dintre acţiuni participând între 25 şi 120 de copii. La final, participanţilor li s-au oferit diplome de participare.

Săptămâna altfel

D.S. Bihor a coordonat și desfăşurat mai multe astfel de acțiuni în perioada 1-5 aprilie, această perioadă coincidând cu „Școala altfel” din sistemul de învățământ. Prima astfel de ieșire a avut loc în data de 1.04.2013 și a beneficiat de prezența a peste 170 copii și cadre didactice de la școlile Liceul cu Program Sportiv , Școala Gimnazială nr. 11 și Școala Gimnazială „Octavian Goga”, toate din Oradea.

A urmat în data de 3 aprilie o acțiune similară, desfășurată în parteneriat cu Garda Națională de Mediu și Inspectoratul Școlar Județean Bihor în cadrul Proiectului Earth Ungaria-România – Ecological Action for Reducting the Terrain Harmful Exploitation. Au participat 12 comisari ai Gărzii naționale de Mediu, din cadrul Comisariatelor județene Cluj și Bihor și peste 70 de copii și cadre didactice de la școlile Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, Liceul teologic Baptist „Emanuel” și Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”.

În data de 16 aprilie a avut loc de asemenea o lecție deschisă desfășurată în fond forestier cu participarea cadrelor didactice din cadrul Facultății de Protecția Mediului a Universității din Oradea dar și a peste 35 studenți din cadrul aceleași facultăți. Această acțiune s-a dorit a fi una prin care DS Bihor să-și aduce un minim aport în procesul de formare a următoarelor generații de silvicultori.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !