Concurs cu dedicaţie? Pentru cine?

De Crina Dobocan
1Comentariu
Iulius Timar şi Nicolae Avram au candidat pentru şefia IŞJ
Iulius Timar şi Nicolae Avram au candidat pentru şefia IŞJ
Niciunul dintre cei doi candidaţi prezenţi la concursul organizat de Ministerul Educaţiei pentru ocuparea principalului post de conducere al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor nu au reuşit să-l promoveze.

Dacă prof. Nicolae Avram, inspectorul şcolar general în funcţie, a obţinut doar nota 6, 70 la proba scrisă a examenului, prea mică pentru a-l promova şi a trece la celelalte două probe: de evaluare a CV-ului şi a proiectului managerial, prof. Iulius Timar, directorul Liceului Tehnologic „Horea” Marghita, a fost notat la examenul scris cu nota 7, 70, iar la cea de evaluare a CV-ului, cu 7, 75, însă a fost declarat respins la proba orală de prezentare a proiectului managerial.

„Am «picat» la prezentarea ofertei manageriale, deşi am răspuns la toate cele patru întrebări care mi-au fost adresate. Cu toate acestea, pentru mine este un succes pentru că, fără a fi susţinut politic, am trecut de două din cele trei probe. Viaţa merge mai departe. Păcat însă că învăţământul nu este lăsat să-şi urmeze cursul normal”, a declarat pentru Jurnal bihorean, prof. Iulius Timar.

Cei doi şi-au depus candidaturile şi la primul concurs organizat, în luna martie, de Ministerul Educaţiei, dar dosarele le-au fost respinse pentru că au anexat o adeverinţă medicală şi nu un certificat medical în original după cum cerea noua metodologie. Atunci, la examenul propriu-zis a ajuns doar al treilea candidat, profesoara de fizică Lucia Curta, care a fost însă respinsă la proba orală.

Atât după primul concurs pentru postul de inspector şcolar general al IŞJ Bihor, cât şi acum, dascălii se întreabă dacă concursul nu este unul cu dedicaţie. Iar dacă este, atunci pentru cine? Până când îşi vor găsi răspuns întrebărilor, destinele instituţiei vor fi conduse de inspectorul şcolar general Nicolae Avram, numit prin ordin de ministru până la data de 31 august. După această dată, ministrul Educaţiei va trebui să emită un nou ordin de numire. Acesta ar putea fi pentru prof. Nicolae Avram sau pentru o altă persoană.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor