Liceenii oradeni, mai atenti la viitor

De Alexandra Lăzureanu
Elevii iau aminte la sfaturile poliţiştilor
Elevii iau aminte la sfaturile poliţiştilor
Miercuri a debutat campania de prevenire a violenţei în rândul tinerilor „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!”

În acest context, poliţiştii orădeni, alături de un reprezentant al Penitenciarului Oradea, au organizat o întâlnire cu liceenii de la Aurel Lazăr, în cadrul căreia tinerii au vizionat filmul educativ „Cheia e la tine!”, care prezintă cazuri concrete ale unor tineri aflaţi în Penitenciarul pentru minori din Craiova şi în Penitenciarul pentru femei Târgşor. Filmul educativ a fost punctul de plecare al unor dezbateri despre consecinţele juridice şi sociale ce decurg din adoptarea unor comportamente antisociale. Elevii au putut urmări mărturiile protagoniştilor filmului, menite să îi facă să se gândească la modul în care vor să-şi contureze viitorul, relizând faptul că o decizie greşită, luată într-o clipă de neglijenţă sau la distracţie, le poate afecta viaţa în cel mai grav mod.

Campania continuă

Întâlnirile din cadrul campaniei vor continua azi, cu elevii de la Mihai Viteazul din Oradea, şi, totodată, pe tot parcursul campaniei, la avizierul liceelor vor fi expuse afişele utilizate ca materiale de suport ale campaniei, care promovează comportamente non-violente. „Prin această campanie se urmăreşte reducerea riscului de implicare a elevilor de liceu în acte de violenţă, iar activităţile vizează două paliere, respectiv informarea elevilor cu privire la consecinţele unor astfel de acte, modalităţile concrete de prevenire a acestora în şcoli, precum şi implicarea elevilor în activităţi de prevenire a violenţei”, precizează coordonatorul campaniei, comisar de poliţie Ioana Indrieş, de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Bihor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !