Matematicianul Dzitac, un nou mandat de rector la Agora

De Veronica Bursaşiu
Matematicianul Dzitac, un nou mandat de rector la Agora
Mizează pe „încredere” pentru Agora din partea ARACIS şi în mandatul 2016-2020.

În mandatul său precedent de rector, la Universitatea Agora numărul studenţilor a crescut de la 675 la 915. Dreptul şi Ştiinţele Economice au devenit facultăţi distincte. În noul mandat şi-a propus să înfiinţeze o facultate, dar şi noi specializări de studii, unele în limba engleză. Ţelul rectorului Ioan Dzitac este ca Universitatea Agora să obţină cel puţin acelaşi calificativ, “încredere”, din partea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.

Ioan Dzițac este autorul/coautorul a peste 50 de articole științifice în domeniul matematicii, informaticii și didacticii, dintre care peste 15 în reviste cotate ISI. Peste 20 de cărți în domeniul matematicii, informaticii și didacticii poartă semnătura sa. A fost vicepreședinte al Societății Române de Matematică Aplicată și Industrială, dar şi editor șef adjunct al International Journal of Computers, Communications & Control şi director al centrului „Cercetare Dezvoltare Agora”.

„Mă rog să nu dezamăgesc!”

Miercuri, 10 februarie 2016, la Universitatea Agora din Oradea s-a desfășurat scrutinul pentru alegerea noului rector al Universității. Ioan Dzitac a fost confirmat, în unanimitate, pentru încă un mandat.
„Mulţumesc din suflet partenerilor de la Universitatea Agora din Oradea, fondatori, cadre didactice şi studenţi, pentru încrederea pe care mi-au acordat-o prin votul lor şi pentru mandatul de rector pentru perioada 2016-2020. Mă rog la Dumnezeu să nu-i dezamăgesc”, a spus rectorul.

Ioan Dzitac este doctor în informatică la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, din 2002, cu teza „Procedee de calcul paralel și distribuit în rezolvarea unor ecuații operatoriale” sub conducerea științifică a prof. univ. dr. Grigor Moldovan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !