Şanse mari de angajare pentru bihoreni

De Dan Birta
Reactualizat la:
1Comentariu
La „Bursa Factor” din februarie au fost oferite 1.150 de locuri de muncă
La „Bursa Factor” din februarie au fost oferite 1.150 de locuri de muncă
La „Bursa generală a locurilor de muncă” sunt oferite circa 1.800 de job-uri.

Nici măcar organizatorii, AJOFM Bihor, nu au crezut că vor reuşi să adune un număr atât de mare de locuri de muncă la „Bursa generală a locurilor de muncă”, care va avea loc vineri, 24 aprilie la Trade Center. Este vorba de un număr de locuri de muncă record, de circa 1.800, dintre care peste 200 pentru persoanele cu studii superioare. Oferta de locuri de muncă este asigurată de 78 de angajatori.

„Aş fi putut avea 100 de angajatori, dar în ultimele zile a trebuit să refuz câteva firme pentru că nu aş fi putut să le asigur standurile corespunzătoare”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor. Acesta spune că şi fără firmele de intermediere prezente la „Bursă” ar fi putut aduna peste 1.300 de locuri de muncă. Firmele de intermediere oferă locuri de muncă altele decât cele oferite de firmele prezente.

Domenii variate

Numărul de locuri de muncă este cel mai mare care a fost oferit la o asemenea manifestare în ultimii ani. Ofertele provin din diferite domenii de activitate cum ar fi: prelucrări mecanice; turism; componente electrice şi electronice; industria mobilei; construcţii, asigurări; prestări servicii, etc. Directorul executiv al AJOFM Bihor are însă temerea că nu vor fi atâţia participanţi câte locuri de muncă se oferă.

„Scopul nostru este de a facilita întâlnirea cererii cu oferta de pe piața muncii din județul Bihor. Pe de o parte, vrem să ajutăm șomerii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să-și găsească un job pe măsura pregătirii și experienței lor profesionale. Pe de altă parte, vrem să venim și în sprijinul agenților economici pentru a-și selecta și angaja resursele umane de care au nevoie. În plus, cei care vor participa la Bursă vor putea beneficia de consiliere personalizată și orientare în carieră, precum și de informații utile privind cursurile de formare profesională organizate de agenția noastră și partenerii noștri”, a precizat Békési Csaba.

Evenimentul este organizat la nivel naţional la aceeaşi dată, 24 aprilie 2015. La Oradea, „Bursa generală a locurilor de muncă” va avea loc la Centrul de Afaceri „Oradea Trade Center”, str. Nufărului nr. 28E, lângă Lotus Mall. JB-D.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor