Scadenta la cererile pentru zootehnie

De Simona Albinaru
Scadenta la cererile pentru zootehnie
A doua perioadă de depunere a cererilor de plată aferente anului 2012, în cadrul Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate, se încheie vineri, pe 9 noiembrie.

Potrivit APIA, de subvenţia acordată din Fondul European de Garantare Agricolă pot beneficia crescători de vaci de lapte şi de bivoliţe de lapte şi de taurine din rase de carne şi metişii acestora.

Solicitanţii trebuie să depună o cerere pe beneficiar pentru toate exploataţiile detinute, cu cod de la ANSVSA, la centrul judeţean APIA pe a cărui rază teritorială se află exploataţia cu cel mai mare număr de animale.

Bani

 Ajutorul specific pentru taurine din rase de carne pentru anul 2012 se acordă o singură dată pentru categoria de vârstă a animalului, pentru tineretul mascul şi femel care are vârsta de maximum 20 luni, existent sau ieşit din exploataţie în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2012 şi, anual, pentru vaci din rase de carne.

Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate mai sus menţionate poate atrage, după caz, reducerea sau chiar excluderea de la plată a ajutorului specific, respectiv penalităţi ori sancţiuni multianuale.

Valoarea ajutorului financiar specific se calculează anual, în lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrală Europeană, la ultima cotaţie a lunii septembrie.

Cuantumul ajutorului specific se calculează de către APIA, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de capete eligibile din toate categoriile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !