Scadenţă la depunerea cererilor pentru motorină

De Simona Albinaru
Fermieri la APIA Bihor
Fermieri la APIA Bihor
Conform APIA, data de 31 ianuarie este ultima zi în care mai pot fi depuse la sediile agenţiei cererile de plată pentru acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură în ultimul trimestru a la anului trecut.

Documentele respective depun însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină utilizate la lucrările mecanizate din agricultură aferente trimestrului IV al anului 2015 şi de documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor pentru cantităţile de motorină achizitionate.

Fermierilor li se reaminterşte totodată că cererile respective cuprind informaţii cu privire la suprafeţele de teren, inclusiv pe structură de culturi şi/sau pe efectivele de animale/păsări/albine/viermi de mătase, pe care le exploatează solicitantul şi/sau pe lucrările de îmbunătăţiri funciare, pe care acesta le-a executat pe perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat.

Acestea se depun însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină utilizate la lucrările mecanizate din agricultură aferente trimestrului IV al anului 2015 şi de documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor pentru cantităţile de motorină achiziţionate.

Acordare

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară, determinată potrivit prevederilor art. 218 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare şi OMADR nr. 2.236/2015 este de 1,7975 lei/litru.

Pentru primele trei trimestre din anul 2015, fermierii români au primit 1,79 lei pe litrul de motorină. Ajutorul de stat pentru motorina se acordă prin rambursarea diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă practicată la motorina folosită în agricultură.

Rata accizei reduse pentru motorina folosită în agricultură în 2015 este 99,498 lei pentru 1.000 de litri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !