10 case ridicate într-o săptămână

De Simona Albinaru
10 case ridicate într-o săptămână
Voluntarii de la Wesley au făcut fericite 10 familii din Beiuş care se vor muta în casele Habitat.

Timp de o săptămână, Beiuşul a fost cucerit de 250 de voluntari de la Colegiul Wesley din Dublin, elevi şi profesori. Aceştia au muncit cu mult entuziasm la cele 10 case pe care le-au construit alături de voluntarii locali, parlamentarii bihoreni şi cele 10 familii partener.

Prin evenimentul „Build the Wesley Way!”, Wesley College şi Habitat for Humanity Beiuş sărbătoresc 10 ani de parteneriat şi doresc să promoveze valorile implicării sociale a tinerilor şi să tragă un semnal de alarmă asupra problemei locuirii precare în România.

Din 2003 şi până în prezent, elevii şi profesorii de la Wesley College au ajutat 31 de familii din mai multe comunităţi din judeţul Bihor să aibă case trainice, decente şi accesibile, arătând că se poate, că şi tineri pot fi utili şi că prin voluntariat ne putem ajuta semenii mai puţin norocoşi.

Ajutor

„Suntem obosiţi după un nou maraton de construcţie, dar suntem fericiţi că ne-am atins obiectivele şi că împreună cu partenerii noştri de la Colegiul Wesley am reuşit să îndeplinim visul altor 10 familii de a avea o casă. Le mulţumim încă o dată pentru încredere şi pentru eforturi celor de la Wesley, dar şi tuturor celor care au contribuit la eveniment”, spune Mircea Jurcan, Director al Habitat for Humanity Beiuş.

Fam-Bogojel---voluntari-inaugurare-DSC_7462

„Faptul de a face echipă cu Habitat for Humanity le oferă elevilor noştri o experienţă deosebită dincolo de călătoria în sine. Este minunat că elevii călătoresc peste hotare şi văd cum trăiesc alţi oameni, însă este un adevărat privilegiu pentru ei să lucreze ca parte a unie echipe şi să construiască o casă pentru o familie care nu ar avea altcumva un cămin. În plus, toţi elevii noştri trebuie să strângă banii necesari pentru călătorie. Acest lucru încurajează spiritul antreprenorial şi cultivă munca în echipă înainte ca orice călătorie să aibă loc. Însă, mai presus de toate, este vorba de a face ceva care să ajute pe cineva”, a spus Christopher Woods, Directorul Wesley College.

Beneficiarii caselor sunt familii de tineri căsătoriţi, majoritatea cu unu sau doi copii, dar şi mame singure care-şi cresc copiii sau tineri care aşteaptă să aibă un copil.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit a cărei misiune este eliminarea lipsei de adăpost şi a locuirii sărăcăcioase a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !