100 de tineri voluntari construiesc locuinţe sociale

De Simona Albinaru
1Comentariu
Alături de cei care au nevoie FOTO: HABITAT
Alături de cei care au nevoie FOTO: HABITAT
Trei şcoli din Irlanda, Scoţia şi Germania au trimis 100 de voluntari în Bihor pentru a ajuta la construirea de case Habitat.


45 de elevi irlandezi, 15 scoţieni şi 32 de voluntari de diverse naţionalităţi de la o şcoală internaţională din Germania alături de voluntari români lucrează la ridicarea unor locuinţe Habitat în trei locaţii bihorene: la Beiuş, Oradea şi Sântandrei. Ei participă astfel la construirea a nouă locuinţe din care două vor fi inaugurate în decursul acestei săptămâni, miercuri la Sântandrei cu voluntarii din Irlanda şi sâmbătă la Beiuş cu cei din Scoţia.

Primii care au ajuns în România sunt irlandezii şi scoţienii care au început munca încă de la finele săptămânii trecute, iar luni dimineaţa au sosit şi voluntarii din Germania. Cele trei şcoli de la care provin voluntarii sunt Wesley College – Iralnda, Royal High School – Scoţia şi Zurich International School – Germania.

Tradiţie

„Este al XII-lea an de când Wesley College din Dublin participă cu voluntari alături de Habitat for Humanity Beiuş. Tinerii noştri au avut întotdeauna o experienţă excelentă în România şi de fiecare dată se înscriu foarte mulţi doritori care vor să participe la proiectele pe care le avem în parteneriat cu Habitat încât ne este greu să facem o selecţie. Spuneam anul trecut că şi în Dublin suntem în recesiune, dar credem cu tarie că tinerii noştri trebuie să înteleagă că nu există recesiune în privinţa generozităţii, a dărniciei şi a compasiunii, iar dovada că au înţeles este numărul mare de aplicanţi şi în acest atunci şi acum”, spune Nigel Mackey, coordonatorul echipei de irlandezi.

Experienţa tinerilor în România nu se reduce doar la construirea de locuinţe, ei vor participa şi la alte activităţi. Asfel se vor bucura de o seară tradiţională românească la care vor asista la un spectacol de dansuri şi cântece populare din Bihor, vor gusta din bucatele specifice locului şi vor vizita puncte de interes precum Băile Felix, Băile 1 Mai, Oradea, Peştera Urşilor sau Groapa Ruginoasă.

„Beneficiarii locuinţelor la care contribuie aceşti tineri minunaţi sunt de la tineri crescuţi în familii adoptive până la persoane evacuate din case naţionalizate, mame care îşi cresc singure copii sau în cazul de la Sântandrei o familie care are în grijă 13 copii”, mărturiseşte Mircea Jurcan, director executiv, Habitat for Humanity Beiuş.

Voluntarii muncesc aproape la toate etapele ridicării unei case, de la prepararea şi turnarea betonului pentru fundaţie până la termoizolarea sau acoperirea cu ţiglă a acestora.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor