130 bolnavi potential periculosi internati la Psihiatrie Oradea. Unii reclama unele lucrari de reabilitare

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
4Comentarii
130 bolnavi potential periculosi internati la Psihiatrie Oradea. Unii reclama unele lucrari de reabilitare
Un pacient a reclamat condiţiile existente în Pavilionul 3.

O reclamaţie a unuia dintre pacienţii periculoşi internati la secţia de Psihiatrie a Spitalului „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea indică necesitatea continuării lucrărilor de reabilitare a unităţii sanitare, lucrări începute de mai bine de un deceniu.

La Psihiatrie structura e pavilionară, fiecare manager perindat punând „câte o cărămidă”. Clădirea din faţă a fostului Spital de Neuropsihiatrie e aproape nouă, incluzând aici şi intrare separată, cu rampă şi uşă automată pentru Urgenţe. De lucru însă mai e cam peste tot, mai ales acolo unde lucrările au fost făcute mai de mântuială sau/şi la Pavilionul 3, unde sunt internaţi bolnavii bărbaţi periculoşi, şi Pavilionul 4, unde sunt pacientele periculoase.

Unul dintre pacienţii internaţi la Pavilionul 3, cunoscut în urbe pentru „isprăvile” lui agresive, Constantin Daniel Ivanov, a reclamat că nu are chiuvetă la baie şi e obligat să stea cu forţa în spital în condiţii mizere.


Managerul Spitalului „Dr. Gavril Curteanu”, ec. Dacian Foncea, a transmis prin coordonatorul de secţie, dr. Adrian Bumbu, că unitatea se află în proces de reabilitare, greutaţi fiind în special la licitaţii.

„Noi am luat act de înregistrările trimise de pacient către mass-media. Da, confirmăm: înregistrările sunt reale. Este vorba de Pavilionul 3, bărbaţi periculoşi închişi. Acest pavilion a fost reabilitat între 2007 şi luna mai 2008; despre seriozitatea lucrărilor nu intrăm în detalii. Există mai multe proiecte de reabilitare”, a precizat dr. Bumbu. Acesta a mai afirmat că aşa cum şi la Pavilionul 4 a durat o perioadă găsirea unui constructor serios, şi la Pavilionul 3 se va rezolva. Există şi un caiet de sarcini, suma prevăzută fiind de 145.000 lei, care va fi folosită în funcţie de priorităţile existente.

De retinut insa ca indiferent de calitatea lucrarilor, la cele doua pavilioane cu barbati respectiv femei cu boli psihice grave, incadrate cu cod penal (si cu personal pesemne insuficient) se pot isca agresiuni din partea lor soldate cu distrugeri.

Constantin Daniel Ivanov a anunțat luni la amiază redacția Bihon.ro că a pus din nou afișe cu avocatul Răzvan Doseanu și fostul șef al IPJ Bihor, Liviu Popa. Bărbatul și-a recunoscut și prima acțiune de lipire afișe prin oraș și spune că imediat după aceasta a sunat la poliție pentru a-și mărtur...

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor