178.218 de pachete cu ajutoare pentru săracii Bihorului

178.218 de pachete cu ajutoare pentru săracii Bihorului
La opt ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România are încă nevoie de programul de ajutorare cu alimente, finanţat prin UE.

Numărul de pachete cu ajutoare alimentare pregătite spre distribuire în Bihor, în această „ediţie” a POAD este de 178.218, anunţă Prefectura Bihor. Majoritatea pachetelor distribuite prin Programul Operaţional pentru Persoane Defavorizate (POAD) sunt destinate beneficiarilor din Oradea (cca. 11.500), Tinca (cca. 1.870), Marghita (cca. 1.500) şi Salonta (cca. 1.450).

Suntem anunţaţi că procesul de distribuire a pachetelor alimentare către primării a început în această săptămână, iar baza de date privind persoanele beneficiare, întocmită de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a fost distribuită în propoție de 98% către primării.

Distribuția cupoanelor către beneficiari s-a realizat în majoritatea localităților, excepție făcând municipiul Oradea, unde beneficiarilor încă nu le-au fost expediate cupoanele, transmite Prefectura. În Oradea, distribuția pachetelor alimentare va fi realizată de Administrația Socială Comunitară Oradea, care va informa beneficiarii despre calendarul de distribuire a pachetelor alimentare în momentul în care acestea vor fi livrate în municipiu.

Începând de azi, joi, 11 decembrie 2014, persoanele care doresc să afle dacă se regăsesc pe listele de beneficiari, sunt rugate să contacteze primăriile.

Ce se dă:

În cadrul POAD 2014, ajutoarele alimentare distribuite vor fi următoarele: făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, conserve din carne de vită în suc propriu, conserve cu paté de ficat. Fiecare persoană îndreptățită va primi două cutii de carton cu conținut identic, fiecare cutie va cuprinde ½ din cantitatea alocată pentru o persoană și va avea o greutate de 13,5 kg. Livrarea ajutoarelor alimentare la primării se va face în cutii de carton, cu emblema Uniunii Europene și a Guvernului României, începând cu mijlocul lunii decembrie.

Distribuirea pachetelor va trebui făcută în termen de 30 de zile de la recepția alimentelor de către primării.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor