20 de medalii la Campionatul Mondial de Karate Shotokan W.S.K.U.

De Costel Demian
Reactualizat la:
20 de medalii la Campionatul Mondial de Karate Shotokan W.S.K.U.
Intre 5 si 7 aprilie, in Turcia s-a desfasurat Campionatul Mondial de Karate Shotokan W.S.K.U.

Aproximativ 3000 de sportivi din 45 de tari au participat la competitia care a avut loc in complexul sportiv “Bagcilar Olympic Sport Hall” din Istanbul. Delegatia Romaniei, condusa de Adrian Popescu Sacele 8 Dan Karate vicepreşedinte al World Shotokan Karate Union (W.S.K.U.), a reusit sa cucereasca 20 de medalii (2 de argint la echipe si restul de bronz la individual). 

Oradenii au facut parte integranta din lotul national al Romaniei prin Timofte Andrei, Cozma Alexandru, Bonvento Ricardo, la copii; prin Cherecheş Raul şi Baciu Adrian la cadeţi respectiv Indrie Alexandra Rebeca cu Badea Cristian la seniori.

Medalii pentru oradeni

La senioare sportiva Indrie Alexandra Rebeca, a cucerit 2 medalii de bronz, o medalie de bronz, la Kumite individual respectiv a doua medalie de bronz cu echipa de senioare formată din Indrie Alexandra Rebeca de la Palatul Copiilor-Shogunul Oradea, împreună cu sportivele Bulilete Lavinia Elena-C.S. Bujin Cernavodă, Mihaela Laura Ocolişan-C.S. Marea Neagră Constanţa, Șoptea Roxana Petronela-C.S. Ishido Botoşani

 La Campionatul Mondial de Karate Shotokan, echipa de kata cadeţi masculin, formată din Cherecheş Raul de la Palatul Copiilor-Shogunul Oradea, împreună cu sportivii Grigoriu Octavian şi Tauteanu Andrei ambii de la clubul C.S. Ishido Botoşani au cucerit medalia de argint, urcând pe a doua cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

 La kumite individual cadeţi masculin sportivul Baciu Adrian medaliat cu bronz , la kumite individual băieţi masculin, la copii prin Bonvento Ricardo, la copii 10-11 ani şi Timofte Andrei, kumite 6-7 ani.

 Din delegaţia României a facut parte şi echipa orădeană de arbitri prin profesor Vaida Ioan 7 Dan Karate şi Babinszki Robert 1 Dan Karate împreună cu antrenorii Vaida Elena 4 Dan Karate şi Platona Sabin 2 Dan Karate.