20 de milioane pentru extinderea Parcului Industrial

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Delia Ungur
Delia Ungur
Cea mai mare parte din suprafaţa acestei a doua etape este ocupată de cei de la Emerson.

Cu implementarea etapei a doua a proiectului „Crearea unei infrastructuri de afaceri în municipiul Oradea şi asigurarea cu utilităţi publice a parcului industrial Eurobusiness Oradea”, complexul îşi va creşte suprafaţa cu încă 47 de hectare. Parcela este situată în spatele actualului Parc şi o bună suprafaţă din aceasta, 45 de hectare, a fost contractată cu compania Emerson.

Rezultatele aşteptate sunt similare celor din prima etapă, desigur pe o suprafaţă mai mică: construirea unui acces rutier şi aducerea reţelelor de utilităţi publice – canalizare menajeră şi pluvială, apă, curent electric, iluminat public şi telecomunicaţii, a spus Delia Ungur, administrator al Eurobusiness 1.

Dacă prima etapă a fost adjudecată de Construcţii Bihor SA, cea de-a doua revine asocierii Selina SA, Constuct Erbaşu şi Energomontaj, valoarea contractului de execuţie fiind de 16 milioane de lei.

Cu o cofinanţare de 50% din partea Primăriei, edilii sunt convinşi că, în timp, investiţia în utilităţile la PI Eurobusiness se întorc la buget. Un milion de euro pe an vine din vânzarea terenului, un alt milion de euro ajunge indirect în buget, din cotele defalcate din IVG şi spre 1,5 milioane de euro pe an sunt încasaţi din taxele aferente autorizaţiile de contruire, spune Delia Ungur.

Primarul Ilie Bolojan a insistat pe urgentarea demarării lucrărilor, în contextul unui angajament faţă de Emerson. Edilul spune că anul viitor în primăvară, cel mai mare investitor din PI Eurobusiness ar trebui să înceapă angajările.

În prezent, cu 8 euro/mp/25 de ani, Parcul Industrial 1 este undeva la mijloc într-o statistică a tarifelor oferite investitorilor. „Când am început, în 2008, aveam valoarea cea mai mică, dar situaţia s-a schimbat în timp, şi-n ţară”, zice primarul.

Fact box

Cifre

– Valoarea proiectului: 19.730.453,96 RON

– Contribuția Primăriei la cheltuieli: 12.153.303,46 RON

– Asistenţă financiară nerambursabilă: 7.577.150,50 RON

– Durata proiectului: 31 de luni

Parcul Industrial „tancodrom” se extinde

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !