200 de apicultori, asteptati la Valea lui Mihai

3Comentarii
200 de apicultori, asteptati la Valea lui Mihai
Localitatea Valea lui Mihai, locul unde înfloresc pentru prima dată salcâmii în România este locul de întâlnire al apicultorilor din Bihor.

Organizatorul primei întalniri de acest fel găzduită de Valea lui Mihai, Gyula Lehel mizează pe participarea a 100-200 de apicultori. „Valea lui Mihai este primul oraş din România în care înfloresc salcâmii. Cei care practică apicultura pastorală din Sălaj, Oradea, Satu Mare vin aici, la Valea, cu stupii. Din acest considerente sperăm că prima întâlnire a apicultorilor organizată în oraşul nostru să fie un succes”, spune Gyula Lehel. În Valea lui Mihai sunt zece apicultori care au între 2-200 de familii de albine.

Program pregătit de organizatori este unul extrem de divers şi de interesant. Participanţii vor putea participa la un târg de echipamente şi produse apicole, dar şi la expunerea unor teme de specialitate, ori experienţe trăite de Gajdos Máté ca apicultor în Nouua Zeelandă. Întâlnirea crescătorilor de albine la valea lui Mihai are şi un scop caritabil, respectiv predarea donaţiilor de miere oferite orfelinatului Asociaţiei Sfântul Francisc din Galospetreu.În timpul târgului atmosfera va fi susţinută de grupurile artistice ale Casei de Cultură Bartok Bela.

Pentru informaţii suplimentare: tel:0745-961106 sau email: aegisephebum@yahoo.com

 

FACT BOX

Programul:

8.30 – deschiderea târgului (pe parcursul evenimentului va avea loc târgul echipamentelor şi produselor apicole).

9.00 – programe pentru copii (la casa de joacă Futrinka).

10.00- expunere pe teme de specialitate:

-dr.Rusvai Miklós – Boli ale albinelor .

-Balde Ernő – Asociaţia Apicultorilor de pe Valea Nirajului.

-dr.Körmendy Rácz János – Apiterapia (vindecare cu produse apicole).

-Gajdos Máté – Am fost apicultor în Noua Zeelandă.

-prelegerea reprezentantului Asociaţiei Crescatorilor de Albine.

16.00 – Viaţa albinelor, deschiderea expoziţiei de fotografii, decernarea premiilor concursului foto.

17.00 – predarea donaţiilor de miere oferite orfelinatului Asociaţiei Sfântul Francisc din Galospetreu (donaţii se mai pot trimite în continuare, pentru informaţii adresaţi-vă la adresele de contact afişate mai jos).

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor