2007 aduce mutări la Judeţean

2007 aduce mutări la Judeţean
ORADEA – Pentru prima dată de când a fost numit oficial în funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean Oradea, ec. Emil Popovici -Muţ a organizat vineri o conferinţă de presă, prilej cu care a prezentat şi membrii interimari ai Comitetului Director.

Ca director medical rămâne acelaşi dr. Cornel Gheorghe Popa, la fel ca directorul de îngrijiri, as. Meda Alina Cornea, şi directorul administrativ, ec. Marcel Maghiar. Director financiar-contabil, pe o perioadă de interimat, a fost numită ec. Pompilia Ciurtin. Concursul pentru ocuparea funcţiilor va fi organizat abia anul viitor, după ce vor apărea normele metodologice de organizare, concursul susţinându-se la Oradea.

Mutări la Judeţean
Clădirea de lângă Staţionar II, care a adăpostit până în prezent Secţia de Dermato-Venerice, începând cu anul viitor va adăposti cabinetele Ambulatoriului de Specialitate ale Spitalului Judeţean. „La parter vor fi amenajate Centrul de Diabet şi farmacia ce aparţine de acesta. La etaje, unde deocamdată funcţionează Secţia de Dermatologie până la mutarea ei la Spitalul de Copii, vor fi mutate cabinetele Ambulatoriului, care cu această ocazie vor fi şi restructurate”, promite managerul Judeţeanului, care doreşte ca aceste cabinete să fie utilizate la capacitatea lor maximă. „Nu doresc să mai aud că pacienţii aşteaptă pe la uşi. La ora actuală lucrează în Ambulatoriu 33 de medici cu normă întreagă şi 30 de medici care au activitate la spital”, adaugă ec. Muţ.

Tot din primul trimestru al anului viitor, Secţia de Oftalmologie de la Staţionar II va fi mutată la etaj, în locul Secţiei Chirurgie III, ce era condusă de dr. Corneliu Negrini. În locul Oftalmologiei va fi mutat sediul administrativ al spitalului.

Datorii…
Spitalul Clinic Judeţean Oradea încheie anul cu datorii de 50 miliarde de lei, dintre care 60% sunt pentru medicamente. „Sunt datorii în scadenţă, pentru care nu avem arierate”, conchide ec. Muţ. Cât priveşte contractele de colaborare cu Eurorad, care a primit din bugetul spitalului 800 milioane de lei pentru investigaţiile făcute pacienţilor internaţi în perioada iulie-noiembrie, ec. Muţ susţine că va înceta această colaborare. Deşi iniţial s-a crezut că vor oferi investigaţii în jur de 50 de milioane, conducerea spitalului s-a trezit că s-a depăşit cu mult suma preconizată. „Este normal ca aceste investigaţii să fie susţinute financiar de către CAS, şi nu de spital”, încheie ec. Muţ.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase