26 de lei pentru o interventie estivala CET

De Călin Corpaş
Clienţii CET care au lucrări de întreprins la reţelele interioare de termoficare sunt rugaţi să se adreseze operatorului de termoficare.

O dată solicitat, personalul CET va asigura operaţiunile de deschidere şi închidere a robineţilor de secţionare de la limita de proprietate. O dată solicitată societatea, CET se obligă să asigure toate condiţiile de lucru, inclusiv reumplerea controlată a reţelei cu apă, după efectuarea lucrărilor.

Însă toate aceste operaţiuni asigurate de CET costă. Se achită contravaloarea metrilor cubi de apă înlocuită, manevrele de deschidre şi închidere manuală a robineţilor şi alte „cheltuieli de regie”. Pentru o solicitare cu toate aceste operaţiuni incluse, un consumator ce locuieşte într-un bloc cu patru etaje ar trebui să plătească CET-ului 26 de lei, ne transmite directorul de termoficare al CET. Deschiderea-închiderea robineţilor costă 8-10 lei. Un metru cub de apă înlocuită costă 3,6 lei. Pentru un bloc de etaje se înlocuiesc 2-3 metri cubi. La un bloc cu opt etaje sunt 4-5 metri cubi, iar la unul cu zece etaje 5-6 metri cubi. Aşadar, cu cât blocul este mai înalt, intervenţia CET va fi mai scumpă, pentru că trebuie înlocuiţi mai mulţi metri cubi.

Apă la 50 de grade

Apa se înlocuieşte din returul magistralelor, unde apa are 40-50 de grade Celsius. În această perioadă, apa caldă din magistralele de termoficare are 80-90 de grade Celsius, în condiţiile în care, potrivit lui Ţigan, iarna această apă fierbinte ajunge la 120 de grade. În afara sezonului rece, apa fierbinte din magistrale se foloseşte doar pentru prepararea apei calde de consum.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !