3.956 de înscrişi la Universitatea Oradea

De Crina Dobocan
3.956 de înscrişi la Universitatea Oradea
3.956 de studenţi ar putea avea din toamnă Universitatea din Oradea.

La sesiunea din iulie a admiterii din acest an pe cele 6.152 de locuri puse la dispoziţie de Universitatea din Oradea s-au înscris 3.956 de studenţi. Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea unde au fost înregistraţi 1.170 de candidaţi. La specializarea Medicină Generală din cadrul acestei facultăţi concurenţa a fost acerbă: 601 de candidaţi s-au înscris pentru cele 140 de locuri scoase la concurs. Şi la specializarea Medicină Dentară concurenţa a fost mare: 215 candidaţi au concurat pentru unul din cele 85 de locuri oferite de Facultate.

A doua facultate căutată la nivelul Universităţii Oradea a fost cea de Geografie, Turism şi Sport unde s-au înscris 449 de studenţi. Aceasta a fost urmată de Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane unde s-au înregistrat 433 de candidaţi şi de Facultatea de Ştiinţe Economice (325 de înscrişi). La Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei s-au înscris 267 de candidaţi, iar la Facultatea de Protecţia Mediului şi la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, 224, respectiv 223 de candidaţi. Pentru Facultatea de Drept au optat 216 candidaţi. La polul opus se află Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” unde s-au înscris 30 de candidaţi şi la Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial (40 de locuri).

În perioada următoarea, candidaţii înscrişi la una dintre facultăţile Universităţii din Oradea trebuie să-şi confirme locul şi să achite o taxă de înmatriculare în valoare de 100 de lei. Cei admişi pe locurile cu taxă vor avea de achitat şi o parte din taxa de şcolarizare. Cei nemulţumiţi de rezultate pot face contestaţii, taxa pentru contestaţii fiind de 150 de lei. Studenţii străini vor avea de achitat şi o taxă de procesare dosar, în valoare de 150 de euro.

Înscrierile la Universitatea din Oradea au debutat pe 14 iulie şi s-au încheiat în data de 28 iulie.

Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Oradea a scos la concurs 6.152 de locuri, din care doar 1.600 sunt bugetate, iar pentru cele de masterat 3.571 de locuri, din care 750 bugetate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !