30.000 de lei pentru „Aripi de înger”

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
1Comentariu
30.000 de lei pentru „Aripi de înger”
Proiectul Fundației Filantropia „Aripi de înger” a reușit să adune aproape jumătate din suma necesară pentru ca visul unui cămin pentru copiii abandonați să prindă contur.

Proiectul poate fi susținut în cadrul Swimathon, eveniment organizat de Fundația Comunitară Oradea.

Se caută soluții de îmbunătățire a calității vieții copiilor abandonați. Construirea, amenajarea și dotarea unei case de tip familial pentru 12 copii abandonați necesită strângerea a 30.000 de lei. Proiectul urmărește strângerea de fonduri pentru construirea unei case de timp familial (a cincea, pe lângă cele patru construite deja), oferind copiilor șansa să părăsească Centrul de plasament și primind astfel o șansă la integrare socială, la educație și la o dezvoltare socio-psiho-emoțională sănătoasă.

„Peste 60 de copii abandonați sunt găzduiți de Centrul de Plasament 2 din Oradea, un serviciu rezidențial de tranziție, și nu de găzduire pe termen lung. Cei peste 60 de copii de toate vârstele (între 3 şi peste 17 ani) sunt găzduiți de ani de zile în acest centru, afectându-le dezvoltarea psiho-socio-emoțională, expunându-i la riscuri majore, atât pentru ei înșiși, cât și pentru întreaga comunitate”, explică depunătorul proiectului. DGASPC Bihor caută soluții de îmbunătățire a calității vieții acestora, prin dirijarea către case de tip familial, unde acești copii să aibă șansa de a simți căldura și protecția unei familii. Ca urmare a nevoilor sesizate, cluburile de educație nonformală și implicare comunitară de tineret IMPACT din Oradea s-au coalizat pentru a realiza împreună un proiect pentru soluționarea parţială a acestei nevoi.

Mamă de înger

Georgeta Domuța este unul dintre ambasadorii proiectului.

„Pentru că sunt «mamă de înger», am aflat câtă suferință poate aduce despărțirea unui copil de mama sa. În cazul meu a plecat el, iar în cazul lor au plecat ele, mamele. Au plecat și i-au lăsat într-un ofelinat, împreună cu alți copii care împart aceeași suferință. Au o nevoie disperată de afecțiune și în același timp au o nevoie cruntă de ajutor. Am decis să mă alătur proiectului «Aripi de înger», pentru a aduce speranța în viața acestor copilași”, e motivația ambasadorului Georgeta Domuța.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor