300 de sportivi vor să fie Ironman

De Veronica Bursaşiu
300 de sportivi vor să fie Ironman
Evenimentul va fi unul internaţional. Sportivii din România au mari şanse să prindă podiumul.

Sâmbătă, 21 iunie 2014, Oradea va găzdui cel mai important eveniment din triatlonul românesc. Cupa Tiger Amira X-Man România. Evenimentul se află la cea de-a V-a ediţie.

Concursul se desfăşoară pe două lungimi de traseu: pe lungimea egală cu lungimea unei competiţii Ironman, adică înot 3800 metri, bicicletă 180 kilometri şi alergare 42.2 kilometri, şi pe lungimea Half Ironman, adică 1900 metri înot, 90 kilometri ciclism, alergare 21.1 kilometri. Traseele pot fi parcurse atât individual, cât şi în echipe. Concursul este organizat de Asociaţia Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, cu un număr de peste 55 de organizatori şi voluntari de la AS Xterra Sport Bihor şi Asociaţia Eco Mountain Transylvania. Fiecare sportiv care termină în timpii limită – 16 ore – de la începerea concursului toate probele consecutive, este considerat un Ironman. „Toţi cei care încearcă să parcurgă toată distanţa, merită aplauzele noastre, merită susţinerea noastră”, spune Szokolszky Istvan, vicepreşedinte Xretta Sport Bihor. Orădenii sunt invitaţi să susţină personal câte un concurent la alegere, să-i ajute aplaudându-i în fiecare tură de parc sau chiar şi pe traseul de bicicletă. Numărul celor înscrişi la această competiţie extremă de triatlon s-a mărit, faţă de numărul celor înscrişi la concursul din anul trecut, practic s-a triplat la cursa lungă, ceea ce arată un interes mărit faţă de acest sport, chiar şi pentru varianta extremă. În acest an la linia de start se vor pezenta 300 sportivi. Concursul se organizează conform regulilor internaţionale de Triatlon pe distanţă lungă.

Start

Startul pentru distanţa lungă se dă în data de 21 iunie 2014 la ora 07:00, la lacul Săldăbagiu de Munte – Hanul Pescarilor, unde se va desfăşura prima probă adică înotul, şi la ora 9.00 pentru distanţă scurtă. După înot concurenţii vor parcurge traseul de bicicletă 180 kilometri pentru distanţă lungă şi 90 kilometri pentru cei înscrişi la Half Ironman. Traseul de bicicletă porneşte de la Lacul Săldăbagiu şi parcurge drumul judeţean Paleu – Uileacul de Munte – Cetariu – Cauaceu dus-întors de mai multe ori. La final, bicicliştii vor intra în Oradea prin Săldăbagiu de Munte şi apoi în Parcul Brătianu, unde concurenţii parcurg proba de alergare. Alergarea în parc are de asemenea două lungimi de traseu de parcurs pentru sportivi, cei care s-au înscris la proba de Ironman, aleargă un maraton, adică 42.2 kilometri (38 ture de parc) şi cei care s-au înscris la Half Ironman doar un semimaraton, adică 21.1 kilometri (19 ture de parc). Durata medie pentru parcurgerea fără oprire pe distanţa Ironman este aproximativ 12 ore, deşi primii clasaţi sunt aşteptaţi la finish în mai puţin de nouă ore de la start. Pentru Half Ironman, durata medie de parcurgere a traseului este de şapte ore, aici primii clasaţi vor sosi la finish în mai puţin de cinci ore de la start.

„Aşadar, aşteptăm un număr cât mai mare de susţinători şi simpatizanţi pentru acest eveniment. Partea cea mai interesantă pentru public şi susţinători va fi proba de alergare, în Parcul Brătianu, unde sportivii din elită de pe traseul scurt sunt aşteptaţi în jurul orei 11:30, după ce au înotat deja 1900 metri, au pedalat 90 de kilometri, şi au de alergat un semimaraton de 21.1 kilometri. Punctul culminant al evenimentului totuşi este considerat în momentul finish-ului celui care termină cursa lungă. 3800 metri înot, 180 kilometri ciclism, şi alergarea unui maraton 42.2 kilometri! Acest sportiv este aşteptat la finish în aproximativ nouă ore de la start, adică în jurul orei 16:00. Informaţii pe www.xmanromania.ro”, spune Szokolszky Istvan vicepreşedinte Xretta Sport Bihor. Dorim să reamintim că în data de 29 iunie 2014, Asociaţia Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor va organiza cea de-a doua ediţie a Triatlonului Companiilor, destinat în proporţie de 100% firmelor/ companiilor. Evenimentul va avea loc la Ineu – Complexul Kingsland. Probele sunt mult mai accesibile din cauza distanţelor ce trebuiesc parcurse. Înot 700 metri, Ciclism 18 kilometri şi alergare 5.5 kilometri. Mai multe informaţii puteţi afla pe pagina web a evenimentului :www.triatlonulcompaniilor.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !