38.000 de fermieri au solicitat sprijin pe suprafaţă

De Simona Albinaru
38.000 de fermieri au solicitat sprijin pe suprafaţă
În perioada 1 martie – 15 mai 2014, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Bihor au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă, un număr de 38.085 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 326.721,72 hectare.

Fermierii din judeţul Bihor care utilizează teren agricol mai pot depune cererea unică de plată pe suprafaţă până la 10.06.2014 cu penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare întârziere, întârzieri calculate începând cu 16.05.2014.

De asemenea, până la 31.05.2014, fermierii din judeţul Bihor care au depus cererea unică de plată pe suprafaţă pentru anul 2014 pot face modificări ale cererii iniţiale, fără penalităţi. Modificările de suprafaţă, aduse la APIA după data de 31 mai 2014 sunt admise la plată, cu penalizări de 1% pe fiecare zi lucrătoare, până la data de 10 iunie 2014 inclusiv (penalitatea se aplică doar suprafeţei modificate după acest termen). Toate formularele de modificare care vor fi depuse de fermieri începând cu 11 iunie 2014 sunt considerate inadmisibile (neacceptate la plată).

Controale

„Doresc să reamintesc fermierilor crescători de bovine, ovine şi caprine că până la data de 30.05.2014 se depun cererile pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine şi a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, în anul 2014”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Înainte de a se prezenta la Centrele locale ale APIA fermierii trebuie să treacă pe la medicul veterinar pentru eliberarea adeverinţei şi clarificarea situaţiei din Registrul Naţional al Exploataţiilor. Medicii veterinari sunt rugaţi să vină în ajutorul fermierilor şi să îi ajute, în măsura posibilităţilor, la completarea Registrului individual al exploataţiei.

De asemenea, potenţialii beneficiari trebuie să fie atenţi la perioada de retenţie a animalelor în exploataţie. „Dacă doresc să vândă animale în perioada în care au obligaţia de a le menţine în exploataţie îi sfătuim să nu solicite prima pentru ele deoarece pentru fiecare animal găsit cu nereguli în urma controalelor este sancţionat dublu”, a concluzionat directorul APIA Bihor.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !