3H Rotary multiplicat dupa modelul Felix

De Veronica Bursaşiu
3H Rotary multiplicat dupa modelul Felix
Proiectul 3H are un succes atât de mare încât se doreşte să fie multiplicat în mai multe şcoli din Bihor.

După 6 ani de muncă, proiectul 3H : Health – Hunger – Humanity al Clubului Rotary s-a încheiat cu un real succes. La evenimentul care a marcat finalizarea investiţiei de 300.000 de dolari au fost prezenţi rotarienii orădeni: Dacian Sabău, preşedintele Rotary Oradea, Ioan Lezeu, Adrian Bulc şi nu în ultimul rând Dan Pavel, orădeanul distinst de rotaryeni pentru contribuţia sa în serviciul comunităţi cu un titlu pe care îl mai deţin doar 150 de rotaryeni. Guvernatorul Districtului 2241 Romania si Republica Moldova –dl. Radu Popescu precum si rotarieni din California, S.U.A. : viitorul Director al Fundatiei Rotary International, viitorul guvernator al Districtului 5220 California si fostul Guvernator al Districtului 5220, David Gallagher au fost prezenţi la evenimentul care a avut loc la locaţiile din Sânmartin şi Sântandrei ale Căminului de Copii Felix – un ONG ce îngrijeşte peste 200 de copii între 10 luni şi 23 de ani, asigurandu-le o familie, educaţie, ingrijire şi un program de adaptare în societate.

Investiţia în valoare de 300.000 $ cuprinde dotarea fermei agro-zootehnice cu 40 de vaci de lapte, o staţie de mulgătoare performantă, un tractor de mare putere, sistem de irigaţie, un atelier auto echipat complet şi un atelier de tâmplărie, menite să asigure copiilor atât o bază educaţională cât şi o resursă de autofinantare.Investiţia se referă de asemenea şi la dotarea unei brutarii-patiserii la Căminul de copii Felix din Sanmartin. Proiectul 3 H este şi unul vocaţional astfel că îşi propune să producă mâncare pentru cămin, să îi înveţe pe copii o meserie şi să le asigure locuri de muncă.

Un succes mai mare decât un vis

„A fost un succes mai mare decât am visat noi şi asta pentru că am avut parteneri fantastici: Rotary Club Oradea, câteva cluburi din California, prietenii de la Căminul Felix. Majoritatea banilor au avut de la Fundaţia Rotary. E un proiect mai mare decât proiectele noastre obişnuite. Când am făcut noi cererea, doar 11 astfel de proiecte au fost aprobate în toată lumea. Fundaţiei Rotary i-a plăcut atât de mult acest proiect că a cerut să mărească bugetul ”, a spus David Gallagher. Rotary are peste 1,2 milioane de membri în 217 ţări, 33.000 de cluburi şi un board care supraveghează întreaga activitate format din 18 membri, iar unul dintre ei a fost prezent la evenimentul de la Căminul Felix. Rotary are în România peste 3050 de membri şi 108 cluburi, majoritatea aflându-se în zona Transilvaniei. Fundaţia Rotary are un buget de 120 milioane de euro pentru a realiza proiecte de tipul 3H. Rotaryenii din california au vorbit despre un buget proiectat de un miliard de dolari din a cărui dobândă se vor putea realiza multe astfel de proiecte. „Imaginaţivă 2,6 milioane de picioare care se vor duce peste tot în lume să facă astfel de proiecte ”, au fost provocaţi să vadă cu ochii minţii cei prezenţi. Pe lângă dotările realizate de Rotary, locatarii Căminului Felix mai beneficiază şi de un atelier de confecţii, având un mic gift-shop chiar lângă. Acest atelier, Sunflower Design le oferă copiilor şansa de a lucra, magazinul fiind un mare furnizor de covoare şi diferite ţesături confecţionate manual cu materiale venite din diferite ţări cu scopul reciclării lor.Pentru cei dornici să ajute şi să participe la diferite evenimente şi proiecte caritabile, sunt aşteptaţi să se înscrie în cluburile Interact, Rotaract sau Rotary .

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !