5.600 de semnaturi pentru SOS Dogs

De Cristina Ghilea
18Comentarii
Luni s-au depus petiţii şi listele cu semnături
Luni s-au depus petiţii şi listele cu semnături
Un vraf de 118 coli A4 a fost înregistrat luni, la Primărie, acesta cuprinzând propuneri ale celor ce se numesc iubitori de animale şi semnăturile lor pentru menţinerea personalului SOS Dogs în gestionarea viitorului adăpost pentru câini vagabonzi.

Gestul vine în urma dezbaterii publice de vineri, iniţiată de Primărie ca etapă obligatorie în adoptarea regulamentului de organizare şi funcţionare a adăpostului pentru câini vagabonzi, după retragerea finanţatorului britanic de la SOS Dogs, din 1 septembrie. Conform propriilor înscrisuri, listele cuprind 5.600 de semnături.

Petiţionarii sunt „împotriva eutanasierii câinilor comunitari după şapte zile în cazul neadăptării lor” şi cer „continuarea activităţii SOS Dogs sub aceeaşi formă, cu acelaşi personal şi acelaşi dorector”, Carol Lazăr.

Iniţiativa adunării de semnături a apărut chiar vineri, în sala mare a Primăriei, la finalul dezbaterii la care au participat peste 200 de oameni. Majoriatea lor covârşitoritoare sunt opozanţi ai soluţiei eutanasierii masive a maidanezilor şi susţinători ai metodei aplicate vreme de peste zece ani la Oradea, sterilizare şi returnare în teritoriu.

Neagă

Edilii neagă că, prin regulamentul pus în dezbatere ar plănui eutansierea masivă a câinilor vagabonzi. În forma propusă, însă, documentul dă liber oricăror interpretări. Dacă mai multe alineate expun cerinţele minime pentru un adăpost de câini comunitari, etapele procesării animalelor ajunse acolo – deparazitate şi sterilizare, fiind prevăzute chiar şi cantităţile zilnice de hrană necesară animalelor, Anexa 3 este cea care naşte controverse.

„Eutanasierea se va face respectand Anexa 3 din prezentul Regulament”, se arată în cuprinsul regulamentului. „Se recomandă pentru a fi eutanasiati câinii care nu au fost revendicati sau care nu au putut fi adoptati in conditiile prevazute de art. 5 si art. 7 din OUG 155/2011 actualizata Eutanasia se recomanda, de asemenea, în cazul câinilor care prezintă boli cronice incurabile”, spune primul articol din blamata Anexă 3. Condiţiile la care face referire, înseamnă, mai direct, că eutanasierea se va face în şapte zile de la înegistrarea animalului în adăpost. Rămâne de văzut dacă edilii vor şine sau nu cont de opinia acestora, regulamentul trebuind să intre în plenul Consiliului local la 30 de zile după dezbatere.

Taguri: , ,


18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor