50 de arbori plantați pe Calea Aradului, la blocurile ANL

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
50 de arbori plantați pe Calea Aradului, la blocurile ANL
© FOTO: Oradea.ro
Pentru că sunt cu vedere la Centură, blocurile vor fi izolate de poluare printr-o perdea vegetală. Evident, cu condiția să se prindă arborii plantați.

50 de platani au fost plantați în fața blocurilor ANL recent construite lângă Calea Aradului, pe strada Balogh István, reamenajarea şi conservarea spaţiilor verzi din municipiul Oradea și completarea fondului vegetal existent constituind o prioritate a Municipalităţii, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

Situată în apropierea șoselei de centură, această zonă rezidențială este permanent expusă la praf și la zgomotul produs de traficul rutier. Astfel, pe lângă caracterul ornamental, acești platani au și rolul de baraj împotriva prafului și de barieră fonică, fiind o specie rezistentă la poluarea atmosferică și având o longevitate de ordinul sutelor de ani.

Acord-cadru

Plantarea acestor arbori s-a derulat în cadrul unui acord-cadru încheiat de Primărie, prin Direcția Tehnică, în data de 5 noiembrie 2018, pe o perioadă de 3 ani, care prevede plantarea unui număr de 2.100 de arbori de dimensiuni mari, cu o înălțime de 4 m și o circumferință de 24 cm.

Firma de la care s-au achiziționat arborii ca urmare a procedurii de licitație este Aquaplant SRL. Aceasta se ocupă și de plantare și are obligația să asigure întreținerea arborilor timp de 2 ani, cât este termenul de garanție. Valoarea lucrărilor de achiziţie și plantare a acestor arbori este de 54.500 lei (fără TVA).

Va urma

În cadrul aceluiași contract subsecvent, în etapa de toamnă vor fi plantați în total 400 de arbori din speciile: Crataegus, Albitzia, Taxodium, Celtis, platan, tei, prun ornamental, frasin, magnolia, carpen, mesteacăn, stejar, măr ornamental, arțar, dud, pin, brad și cedru. Dintre locațiile unde urmează a fi plantați acești arbori, amintim: străzile Leonardo da Vinci, Aluminei, Apostol Andrei, Bumbacului, Liszt Ferenc, Morii, Jules Verne, Mărăști, I.C. Brătianu, Aleea Ștrandului, Parcul Libertății, Parcul Lacul Roșu, B-dul Dacia, strada Aluminei (loc de joacă), strada Apostol Andrei (loc de joacă), strada Matei Corvin (loc de joacă), strada Apelor (loc de joacă), strada Flammarion (loc de joacă), Parcul Petőfi Sándor, strada Balogh István, strada Moldovei, strada Podului, Parcul Ștrand Ioșia, strada Transilvaniei, strada Mareșal Alexandru Averescu, strada Nicolae Jiga, strada Ovid Densușianu, Parcul Dragoș Vodă, strada Octavian Goga (teren baschet), strada Grădinarilor, strada Războieni etc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !