560 de certificate reţinute în 2014 de RAR şi Poliţie

De Dan Birta
RAR în control cu Poliţia FOTO: RAR
RAR în control cu Poliţia FOTO: RAR
RAR şi Poliţia au reţinut în 2014, 560 de certificate de înmatriculare şi au aplicat 1.024 de sancțiuni.


Peste 2.500 de autovehicule (2.588) a verificat în trafic, pe parcursul anului trecut, Registrul Auto Român (rar) la nivelul județului Bihor. În urma controalelor inspectorii RAR au descoperit că 42 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Probleme

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 45.05% au avut diferite probleme tehnice (proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate). Un procent de 1,08% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare). Alte 2,24% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor). În urma analizei emisiilor poluante, la 12,38% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Bihor de RAR și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate 1.024 sancțiuni și au fost reținute 560 certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice.

„Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminăm de pe șosele vehiculele care pun în pericol siguranța participanților la trafic. Este contribuția noastră substanțială la a avea un parc auto cât mai sigur în România”, declară George-Adrian Dincă, directorul general al Registrului Auto Român.

Acesta menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !