5600 doze de antigripal, gratuit celor cu risc

De Otilia Șandor
2Comentarii
Vaccinuri pentru cei cu risc
Vaccinuri pentru cei cu risc
S-au cumpărat 5600 de doze de vaccin antigripal pentru bihorenii cu risc.


Ministerul Sănătăţii a cumpărat 500.000 de doze de vaccin gripal sezonier pentru imunizarea persoanelor aflate la grupe de risc, pentru sezonul epidemic 2015-2016. Din această cantitate, judeţul Bihor va beneficia de 5.600 doze vaccin gripal, din care pentru Direcţia Medicală MAI – 200 doze, iar pentru Direcţia de Sănătate Publică Bihor – 5.400 doze.

Beneficiari

Inspectorii sanitari bihoreni au informat că dozele ce vor sosi în judeţ zilele acestea sunt pentru gripă, infecţii respiratorii acute şi infecţii acute respiratorii severe pentru sezonul 2015-2016 şi se vor recomanda persoanelor cu risc şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În categoria persoanelor cu risc intră bihorenii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm, sau cu virusul imunodeficienţei umane.

Cu risc, deci cu drept de a primi tot gratuit vaccin de la MS sunt şi gravidele, cei cu cu vârsta egală sau peste 65 ani, dar şi medici, cadre medii sanitare şi personal auxiliar, atât din spitalele cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care la locul de muncă vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii.

Tot cu risc de îmbolnăvire, care au întâietate la a primi vaccin antigripal gratuit sunt adulţi sau copii din instituţii de ocrotire socială precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt.

Vaccinul va putea fi efectuat din 15 octombrie 2015, dată până la care inspectorii sanitari bihoreni vor asigura transportul dozelor repartizate de la sediul Companiei Naţionale Unifarm SA Bucureşti la sediul propriu iar ulterior repartizarea dozelor către medicii vaccinatori care vor da vaccinurile.
Pentru a nu se produce neînţelegeri, după sosirea dozelor repartizate la D.S.P. Bihor, inspectorii sanitari vor informa oamenii despre modul de repartizare în cadrul judeţului Bihor a dozelor de vaccin gripal.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor