991.808 lei pentru siguranţa Muzeului

De Cristina Ghilea
991.808 lei pentru siguranţa Muzeului
În avizul pompierilor se cere a imobilul să fie alimentat din două surse independente de energie electrică.

Consiliul Judeţean continuă demersurile pentru amenajarea spaţiului din fosta Garnizoană ca muzeu, cea mai recentă investiţie aprobată se ridică la aproape un milioan de lei. Aleşii judeţului au votat în unanimitate proiect tehnic aferent obiectivului „Alimentare cu energie electrică Muzeul Ţării Crişurilor, Oradea, str. Armatei Române, nr.1/A, județul Bihor”. Conform documentației tehnice vizate Electrica SA, investiția se ridică la 991.808 lei, cu TVA inclus.

Lucrarea propusă presupune pozarea a 620 m de linie electrică subterană şi montarea unui post de transformare. În cadrul lucrării se vor monta celule de linie în interiorul posturilor de transformare existente la Liceul Sportiv şi la Bibliotecă. Postul de transformare va fi amplasat într-o construcție din beton, plasat în incinta Muzeului.

Dublă sursă

Flip Cheşeli, şeful Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean spune că această investiţie a fost impusă prin avizul de funcţionare dat de Ispectoratul de Siguranţă la Incendii. „Lucrarea nu a fost prevăzută în proiectul iniţial dar ulterior ni s-a cerut de la Pompieri ca alimentarea Muzeului să se facă din două surse independente”, explică directorul. Dubla alimentare cu energie electrică ar fi necesară din cauza faptului că Muzeul este o insitituţie cu mulţi angajaţi şi cu larg contact cu publicul. În cazul în care cade o sursă de energie, pompele de intervenţie în caz de incendiu trebuie să poată fi alimentate dintr-o alta, secundară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !