A doua şedinţă cu părinţii, la Zoo

A doua şedinţă cu părinţii, la Zoo
Sâmbătă, în 3 octombrie va avea loc a doua ediţie a Zilei Părinţilor Adoptivi la Grădina Zoologică Oradea.

„E o iniţiativă prin care noi dorim să creem o platformă de acţiune comună a celor care îndrăgesc animalele, atât prin vorbe cât mai ales prin fapte, desiderentul principal fiind propagarea ideii de bunăstare a animalelor din grădini zoologice şi respectul faţă de natură”, transmit organizatorii, personalul Zoo Oradea.

Prima ediţie, organizată în plină vară, s-a bucurat de interes, în special în rândul părinţilor adoptivi. Unii dintre aceştia au venit şi de la distanţe mari pentru ai fi prezenţi la eveniment. A fost pentru prima ocazie când altor persoane, din afara staff-ului Gradinii Zoologice, li s-a permis accesul în ţarcurile sau adăposturile unor animale. Părinţii adoptivi au putut astfel intra şi hrăni suricatele, lemurii, coati, papagalii, sau caii, au putut participa activ la prepararea hranei animalelor şi învăţa diverse lucruri personale despre fiecare animal adoptat în parte.

Pe lângă aceste activităţi, s-a mai organizat şi o şedinţă cu părinţii, unde participanţii au putut afla detalii despre numărul adopţiilor, sumele cheltuite, proiecte de viitor ale grădinii zoologice. De asemenea, părinţii adoptivi au putut pune întrebări despre activitatea zilnică şi bineînţeles au putut face propuneri legat de animalele adoptate.

La final de zi, participanţii au putut rămâne la hrănirea animalelor periculoase, unde au avut ocazia să vadă cum primesc de mâncare leii, tigrii, leoparzii, jaguarul sau lupii. „Acest demers este modul Grădinii Zoologice Oradea de a spune „mulţumesc” celor care ne ajută şi ne susţin. Speram ca pe viitor să ne întâlnim cu cât mai mulţi părinţi adoptivi şi să acordăm zile cât mai memorabile iubitorilor de animale”, transmit organizatorii.

zooo-20-600x450

Care sunt condiţiile de îndeplinit pentru a adopta la Zoo Oradea

– animalele pot fi adoptate de orice persoană fizică sau juridică. Un animal poate avea mai mulţi părinţi adoptivi
perioada de adopţie este de un an. Suma minimă este de 100 lei pentru persoane fizice, 500 lei pentru persoane juridice.
animalul adoptat rămâne în proprietatea Grădinii Zoologice şi în locaţia desemnată de către instituţie. Părintele adoptiv are aceleaşi drepturi ca oricare alt vizitator.

– suma încasată din adopţia unui animal este folosit pentru fondul general destinat achiziţiilor de alimente, vitamine şi medicamente şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de bunăstare fizică şi psihică a animalelor.

– părintele adoptiv primeşte un Certificat de adopţie şi un autocolant. Numele părintelui adoptiv este trecut pe panoul cu părinţii adoptivi. În cazul persoanelor juridice se poate aşeza o tăbliţă lângă ţarcul animalului, cu numele părintelui adoptiv.
adopţia se poate înregistra pe un nume diferit faţă de persoana care plăteşte taxa de adopţie (de exemplu: certificatul de adopţie se face cadou pentru o zi de naştere, o aniversare etc.)

– de două ori pe an (ultima sâmbătă din aprilie, prima sâmbătă din octombrie) se organizează Ziua Părinţilor Adoptivi, ocazie cu care persoana trecută pe Certificatul de adopţie, pe baza unei invitaţii, poate intra gratuit la Grădina Zoologică, poate afla detalii despre animale.

Primul părinte adoptiv persoană fizică este Marosi Anna, pentru un exemplar de suricata. În cazul persoanelor juridice primii sunt Lotus Center, pentru jaguarul negru, Trade Center pentru leu şi beautifybybeatrice.ro pentru un exemplar de leopard.

Programul zilei de sâmbătă

ora 10:00 – alimentare, activități de întreținere cu public la cai, ponei

11:00 – alimentare cu public la coati

12:00 – întâlnire cu părinții adoptivi (Sala de conferințe)

1230
Pregătire hrană pentru animele mici (Bucătărie)

13.00
Alimentare cu public la lemuri

13.30
Alimentare cu public la suricata

15.00
Vizitarea grădinii cu ghid de specialitate (cu pornire de lângă casierie)

16.00
Alimentare cu public la păsări exotici

17.00
Vizitarea grădinii cu ghid de specialitate (cu pornire de lângă casierie)

18.00
Alimentare cu public la feline.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !