A fost odată ca niciodată… un Carnaval

De Cristian Horgoș
Juniorii angrenaţi în carnaval Foto: egco.ro
Juniorii angrenaţi în carnaval Foto: egco.ro
Adolescenţii din Protopopiatul Greco-Catolic Beiuş au preferat un carnaval în loc de Valentine’s Day.


Copii şi adolescenţi din parohiile greco-catolice din Beiuş, Ştei, Drăgoteni şi Pocola s-au angrenat, de 14 februarie, în cadrul unui carnaval.
„A fost odată ca niciodată… este începutul oricărei poveşti frumoase, cu prinţi, prinţese şi desigur cu oaspeţi gata oricând de o petrecere pe cinste. Aşa a început şi povestea noastră, sâmbătă, 14 februarie. După cum putem afla din invitaţia dăruită din inimi tuturor celor ce vroiau să ne însoţească pe acest drum presărat cu bucurie, dansuri, zâmbete, voie bună şi după cum ne-a fost prezentată la început «vestita tombolă regală», acest frumos eveniment s-a desfăşurat la castelul Tobias din regatul Băiţa, unde regele Filip şi regina Isabela i-au întâmpinat cu mult drag pe aşteptaţii oaspeţi. Am avut deosebită plăcere de a avea în mijlocul nostru pe părintele protopop de Beiuş, Zima Zorel”, spune părintele Marcel Rostaş, cel care i-a întâmpinat pe toţi participanţii „Petrecerii de la castel”. În timp ce regele şi regina se prezentau în faţa invitaţilor, paji de la frumosul lor castel ofereau o pată de culoare hăinuţelor alese cu mare grijă şi cu multă iubire de micuţii cu zâmbete jucăuşe. „Aici mă refer, în special, la acel mic simbol primit de fiecare, acea mică floricică oferită ca amintire, o amintire a unei frumoase zi… Iar pentru cei mai îndrăzneţi am «creat» o adevărată tombolă, unde în funcţie de biletele cumpărate, se puteau câştiga diverse premii. Programul a început cu un dans regal urmat de jocul «Hipodromul», prezentate de Parohia Băiţa, care a captat instantaneu atenţia tuturor”, mai relatează părintele Rostaş.

Cu emoţie şi bucurie în suflete, copiii din Parohia Beiuş au prezentat un frumos şi energic dans. A urmat recitarea unei poezii şi un „beatbox” pe cinste, ambele susţinute de aceeaşi copilaşi talentaţi.

După multe dansuri şi jocuri şi o frumoasă demonstraţie de volei a copiilor din Parohia Ştei, a urmat mult aşteptata tombolă regală pentru care cei mulţi dintre copii au cumpărat cel puţin două bilete. Aceasta a fost prezentată de Sora Antonella care a captat imediat atenţia copilaşilor nerăbdători să li se extragă numărul câstigător.

După pauza de masă, copiii au putut să îşi facă poze într-un loc special amenajat, împreună cu cei dragi.

Spectacolul s-a terminat cu verdictul aşteptat de către toţi, câştigătoare fiind parohia Beiuş, care va găzdui Carnavalul din anul viitor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !