A fost validat noul Senat al Universitatii Oradea

A fost validat noul Senat al Universitatii Oradea
Noul Senat a stabilit comisia de analiză şi soluţionare a contestaţiei depuse de prof. Gheorghe Ionescu.

Alegerile pentru funcţia de membru în Senatul Universităţii din Oradea au fost validate vineri, 10 februarie.

 Senatul s-a întrunit vineri, 10 februarie pentru a discuta cele câteva puncte înscrise pe ordinea de zi, şi anume: propunerea de reprogramare a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al Senatului şi validarea noului Senat.

Senatul în exerciţiu al UO s-a întrunit vineri în ultima şedinţă pentru a valida structura noului Senat. Au fost validaţi 57 de candidaţi din partea facultăţilor . Din noul Senat fac parte 57 de cadre didactice şi 19 studenţi.

 Lista noilor senatori va afişată pe www.uoradea.ro, la butonul Alegeri academice 2011 – 2012.

 Contestaţia

 Noul Senat s-a întrunit astăzi în prima sa şedinţă pentru a stabili, pe lângă alte subiecte organizatorice, Comisia de analiză şi soluţionare a contestaţiei depuse de prof. univ. dr. Gheorghe-Constantin Ionescu împotriva rectorului ales Cornel Antal. Reamintim că Ionescu consideră candidatura lui Cornel Antal ca fiind ilegală.

 Senatul a decis constituirea unei comisii formată din 5 membri care să analizeze constestaţia.

 Comisia este alcătuită din conf.univ.dr. Marcel Boloş, lector univ.dr. Lavinia Onica Chipea, prof.univ.dr.ing. Sorin Curilă, conf.univ.dr.ing. Tudor Mitran şi lector univ. dr. Adrian Popoviciu. Aceasta va trebui ca, în termen de trei zile lucrătoare, să vină cu un răspuns la constestaţie în faţa Senatului UO. Răspunsul comisiei va trebui votat de Senatul UO în şedinţa programată pe marţi, 14 februarie 2012, de la ora 13.

 Răzvan Tau, preşedintele studenţilor în Senat

 Şi studenţii, membri în Senatul Universităţii Oradea, s-au întrunit astăzi pentru a-şi vota preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul general al acestora.

 În competiţia pentru preşedinte s-au înscris doi candidaţi: Răzvan Tau şi Adrian Vuşca, ambii de la Facultatea de Ştiinţe Economice.

 Din cei 18 studenţi prezenţi, 15 au votat pentru Răzvan Tau şi trei pentru Adrian Vuşca. Noul preşedinte al studenţilor din Senatul UO este Răzvan Lucian Tau. Pentru funcţiile de vicepreşedinte şi secretar general s-a înscris câte un singur candidat: Romeo Vasile Filip (Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei) care a obţinut 18 voturi, respectiv Andra Nistor (Litere), care a fost votată de 17 studenţi. Un buletin de vot a fost alb.

 Preşedintele Senatului Universităţii din Oradea va fi ales pe 29 februarie.

 ,,În mod normal, conform calendarului alegerilor, şedinţa pentru alegerea preşedintelui Senatului UO era programată pentru 27 februarie. Conform Regulamentului de organizare şi Desfăşurare a alegerilor şi concursurilor pentru structurile de conducere în Universitatea din Oradea, la art. 51 „candidaurile pentru funcţia de Preşedinte al Senatului se depun, la registratura universităţii, cu cel puţin 15 zile înaintea datei alegerilor”. Astfel, candidaturi se puteau depune doar până duminică, 12 februarie 2012. Preşedintele Senatului trebuie să fie membru al acestuia. Având în vedere că astăzi a fost validat noul Senat, termenul avut la dispoziţie de potenţialii candidaţi pentru depunerea candidaturilor este destul de scurt, aşa încât, s-a decis amânarea alegerilor pe 29 februarie. Astfel, candidaturile se pot depune la registratura UO, până marţi, 14 februarie 2012, ora 15’’, a informat Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea.

C.D0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !