A.G Weinberger abordeaza music hall-ul

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
A.G Weinberger abordeaza music hall-ul
A G Weinberger va dărui românilor în 2013 un music hall la care lucrează împreună cu Octavian Sava.

Oradea/Bucureşti.Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume AG Weinberger este singurul orădean care a cântat pentru un preşedinte al SUA în exerciţiu. Se întâmpla în 1997 cu prilejul vizitei lui Bill Clinton în România. Invitat la un post de televiziune, în prima zi a noului an, cel supranumit the transylvanian guitar man, promotor al blus-ului american în România a povestit cum a ajuns să cânte pentru cel mai puternic om al planetei din acel moment, în ciuda opoziţiei conducerii României. AG Weinberger a spus că el cânta în aceea perioada la reşedinţa ambasadorului Americii la Bucureşti. Care l-a întrebat cât ar costa să cânte pentru Preşedintele SUA. AG Weinberger a mărturisit că a cerut de patru ori mai mult decât în mod obişnuit. „Conducerea ţării de atunci nu a fost de-acord ca eu să cânt. Dar nu au avut ce face fiindcă plăteau americanii. Aşa am reuşit ca pentru cele 7-8 minute cât am cântat să primesc 15.000 de dolari”, a spus muzicianul.

AG Weinberger nu a primit doar un onorariu substanţial fiindcă i-a cântat preşedintelui Statelor Unite.Prezent la un post naţional de televiziune naţional în prima seară a anului 2013, cunoscutul muzician a vorbit despre un moment în care a fost în atenţia tuturor agenţiilor de presă din lume, atunci când în 2007 i-a cântat preşedintelui Bill Clinton, dar şi despre piaţa muzicală în „era youtube”. Chitaristul spune că după ce i-a cântat celui mai puternic om al planetei din acel moment- lui Bill Clinton nu a primit doar un onorariu pe măsură ci a primit ceva mult mai preţios: un fel de apreciere semnată de preşedintele Statelor Unite. Un document care, atunci când a decis să se perfecţioneze peste Ocean avea să-i schimbe „statutul de turis în cel de rezident”.

 Din cazino la music hall

În America, în timpul a ceea ce a numit „exil cult”, AG a cântat în casinouri celebre din Las Vegas (Bellagio, MGM, Harrah’s, Stratosphere, Bally’s, New York New York) timp de 6 ani. Chitarist, vocalist, producător şi songwriter de talie internaţională, cu o vastă experienţă de concerte – peste 3500 de concerte pe trei continente, cu un album care a fost selectat pentru 9 categorii la premiile Grammy 2007, omul fără de care în România nu se poate concepe genul Blues/Blues Rock fără a-i aminti numele spune însă că regulile show-bizz s-au schimbat odată cu apariţia internetului. S-au schimbat condiţiile de business în domeniul muzical, iar tarifele au de suferit ca urmare a recesiunii mondiale. AG s-a adaptat situaţiei şi vremurilor.Conform siteului său oficial artistul este disponibil pentru situații de cover, jazz, blues, rock, dance, dj.Pentru locaţii de până la 200 locuri costul este de 300 Euro/jumătate de ora. Pentru concerte în săli mari de peste locuri , evenimente corporative şi private costul este de 500 Euro/jumătate de oră. AG Weinberger este o prezenţă dinamică, credibilă, luminoasa şi extrem de solidă în orice fel de situaţie de scenă. Aduce o certa valoare adăugată evenimentului şi o notă de profesionalism autentic conjucturii în care este invitat să cânte.

Artistul a mărturisit că în prezent lucrează la un music hall, formă de divertisment complexă care presupune cântec, dans, situaţii comice, dar care o abordează foarte puţine instituţii de teatru din România. AG Weinberger nu a vrut să dezvolte foarte mult subiect care vizează acest proiect. El a spus doar că personajul principal aş music hall-ului va fi un anume Manase şi că îl are ca partener în cadrul proiectului pe scriitorul Octavian Sava. Artistul a mai realizat până acum 17 producţii de teatru, prilej cu care a semnat muzică de scenă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor