A început sesiunea de toamnă la BAC

De Alexandru Guiaș
A început sesiunea de toamnă la BAC
Conform datelor de la Inspectoratul Școlar Județean, pentru sesiunea de toamnă s-au înscris la BAC 1.470 de absolvenți de clasa a XII-a din județul Bihor.

Aceștia au început examenul marți, 16 august, cu probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la Limba română (proba A), iar azi continuă cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă (proba B).

După aceste probe, examenul va continua cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), între 17 și 19 august, urmată de ultima probă orală – evaluarea competențelor digitale (proba D), în 18 și 19 august. Examenele scrise vor începe în 22 august, cu proba la Limba și literatura română, urmată de cea la limba maternă (23 august) și de proba obligatorie a profilului (24 august). Testele scrise se vor încheia în 26 august cu proba la alegere a profilului și specializării. Afișarea primelor rezultate și depunerea contestațiilor vor fi în data de 29 august, iar rezultatele finale vor fi postate în data de 1 septembrie.

În prima sesiune a examenului de bacalaurat, în Bihor s-au înscris 4.252 de absolvenți de liceu, iar prezenți au fost 4.050, dintre care 2.379 au luat BAC-ul, iar 1.671 au fost declarați respinși.

Reguli pentru candidați

Nu este permis accesul în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări, telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare. Nerespectarea acestor reguli duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă acestea au fost folosite sau nu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !