A lansat trilogia „Paradisul visării”

De Crina Dobocan
A lansat trilogia „Paradisul visării”
Autoarea Mihaela Dindelegan a lansat, miercuri, o nouă trilogie de poezii.


De o seară de vis a avut parte autoarea trilogiei „Paradisul visării”, Mihaela Dindelegan, la lansarea de miercuri seara de la Grand Palace. Peste 50 de persoane au dorit să-i fie alături Mihaelei – oameni de cultură, artişti sau simpli prieteni, la lansarea volumelor de poezii: „Visele ca epoleţi”, „Şoapte în reverie” şi „Liniştea din înalt”. Evenimentul a fost moderat de preşedintele Uniunii Femeilor Bihor, Ana Angela Pop, iar despre scrierile Mihaelei au vorbit prof. Ligia Mirişan, directorul Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” din Oradea, poetul şi scriitorul dr. Lucian Munteanu, cunoscut cu pseudonimul literar de Noru Silvan, compozitorul, muzicianul şi poetul Florian Chelu Madeva şi fiica acestuia Alexandrina Chelu, precum şi Mioriţa Săteanu, preşedintele de onoare al Uniunii Femeilor Bihor.

Recitări

După luările de cuvânt, actorul Rin Tripa a recitat din creaţia autoarei, iar Florian Chelu i-a pregătit autoarei o surpriză: a compus muzica pentru unul din sonetele scrise de aceasta şi l-a interpretat în faţa publicului prezent, împreună cu fiica sa, Alexandrina.

Totodată, o micuţă solistă Antonia Horbacs, în vârstă de 9 ani, de la clasa de canto muzică uşoară a profesoarei Dana Oprescu de la Palatul Copiilor a impresionat audienţa cu vocea cristalină.

„A fost o seară cu adevărat mirifică pentru mine şi cred că şi pentru invitaţii mei, împlinindu-se astfel dorinţa mea de a fi un eveniment al tuturor, în care armonia să fie cuvântul de ordine”, a spus Mihaela Dindelegan după evenimentul de lansare.

Trilogia „Paradisul visării” cu titlurile „Visele ca epoleţi”, „Şoapte în reverie” şi „Liniştea din înalt” a apărut în această lună la Editura Duran’s şi conţine peste 300 de poezii grupate în jurul aceleaşi idei ale unei vieţi paradisiace modelată în gândire şi transpusă în expresii lirice.

„Este ca o fortăreaţă construită ca loc de refugiu în faţa atrocităţilor vieţii din lume. Pe parcursul volumelor, ideea evoluează de la tematica generală a visării la concreteţea formelor şi expresiilor personalizate. În primul volum se pune temelia edificiului liric, în al doilea se construieşte fortăreaţa propriu-zisă, iar al treilea vine ca un acoperiş pentru aceasta”, a prezentat Mihaela Dindelegan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !