A sunat clopoțelul în toate școlile

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
4Comentarii
A sunat clopoțelul în toate școlile
Forfota a cuprins luni dimineața străzile orașului. Chipuri zglobii și inocente, cu ghiozdănele în spate și flori în mână, au umplut străzile Oradiei.

90.000 de elevi s-au întors în bănci. Unii au pășit pentru prima oară la școală, iar emoțiile și bucuria li s-au citit pe chip. Pe urmă, cu timiditate sau cu mai mult curaj, cei mici s-au desprins de mâinile protectoare ale părinților și bunicilor și s-au dus cuminți lângă ,,doamna”, cea care le va fi al doilea părinte în următorii cinci ani.

La clasa pregătitoare A de la Școala Gimnazială ,,Dacia”, învățătoarea Simona Cobe a strigat prima oară catalogul, iar cei mici, în aplauzele celor prezenți, au început marea aventură numită viața de școlar. Doamna le-a așezat pe bănci câteva surprize dulci și colorate, dar și primele manuale, pe care prichindeii, cu multă curiozitate, au început să le răsfoiască.

Pentru chipurile celor mai mari s-a putut citi bucuria revederii cu colegii și dascălii. Ca o lume de poveste a fost închipuită școala de către inspectorul școlar general , Alin Novac-Iuhas.
Redăm mesajul pe care acesta l-a transmis elevilor, părinților și dascălilor cu prilejul noului an școlar.

,, În luna septembrie, porțile școlilor se deschid larg și vă invită să pășiți într-un spațiu mirific, de poveste, în care personajele principale, ajutate de eroi cu puteri supranaturale, parcurg drumul lung al desăvârșirii, al împlinirii. Povestea despre care vă vorbesc se numește Educație, iar voi, dragi elevi, sunteți personajele principale. Ajutoarele cu puteri miraculoase sunt profesorii și părinții voștri care vă sunt mereu alături, iar atunci când apar pericole reale sau imaginare, vă susțin pentru a putea continua drumul, îndemnându-vă să nu renunțați, chiar dacă, uneori, aveți impresia că traseul devenirii umane devine labirintic.

Atunci când veți simți că drumul e prea greu, gândiți-vă la colegii voștri care în anul școlar trecut au obținut note mari la examenele naționale, premii la olimpiade și concursuri. Cu siguranță, au existat momente în care și ei au simțit la fel, dar le-au depășit prin ambiție, muncă, perseverență. Îi felicităm cu această ocazie și le urăm mult succes în continuare! Acestea trebuie fie modelele voastre, dragi elevi. Rezultatele lor sunt dovezi ale puterii voastre de a reuși. Motivația, dorința de performanță se află în interiorul fiecăruia dintre voi, dar așteaptă să fie descoperite, scoase la suprafață și valorificate.

Stimați colegi, sunt convins că veți găsi metodele potrivite pentru a genera bucuria descoperirii unor noi orizonturi și veți crea contexte pentru deslușirea unor curiozități apărute în urma dialogurilor conduse cu măiestrie și tact pedagogic. Școala înseamnă cunoaștere, explorare, căutarea unor răspunsuri la întrebări, descoperire.
Stimați părinți, ne dorim ca și în acest an să existe o sincronizare de intenții și acțiuni în cadrul parteneriatului școală-familie, să formăm împreună personalități pregătite să se integreze într-o societate dinamică, transformatoare.

Îmi exprim convingerea că învățământul bihorean va aduna și în acest an școlar reușite, împliniri și succese”, a transmis șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor