Absolventii se pot inscrie la AJOFM

De Simona Albinaru
Absolventii se pot inscrie la AJOFM
Conform normelor în vigoare aceştia pot beneficia de indemnizaţie de şomaj.

Având în vedere că anul şcolar 2012-2013 pentru clasele terminale din învăţământul liceal s-a încheiat la data de 31.05.2013, absolvenţii de liceu care doresc să beneficieze de serviciile oferite gratuit de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor se pot înscrie în baza de date a instituţiei până la data de 30.07.2013.

Ajutor

Astfel, absolvenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot beneficia de prevederile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, dacă se înregistrează în evidenţa AJOFM într-o perioadă de 60 de zile de la data absolvirii.

„Dacă într-o perioadă de 60 zile de la data absolvirii nu au reuşit să se încadreze în muncă pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj”, a precizat Dorel Drăghici, directorul AJOFM Bihor.

Din bugetul asigurărilor pentru şomaj, conform Legii nr.76/2002 absolvenţii pot beneficia şi de prime de încadrare.

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, în situaţia în care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la data angajării.

Absolvenţii cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţie de şomaj şi se angajează în perioada de acordare a indemnizaţiei, cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat.

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !