Academie de lobby pentru elevi

De Veronica Bursaşiu
Specialist în lobby
Specialist în lobby
La finalul cursurilor, care se întind pe parcursul a doi ani, elevii vor şti cum să-i determine pe decidenţi să lucreze în favoarea lor.


Academia de Advocacy îşi dă întâlnire cu elevii în cadrul evenimentului: „M-am decis să mă implic. Am ce să spun, vreau să fiu ascultat și vreau să mi se răspundă”. Aceasta are loc pe 24 februarie 2015, între orele 13:30 – 15:00, în sala de conferințe a hotelului Continental Forum, din Oradea, şi este parte a proiectului „Campaniile Coaliţiei 52 – conştientizare, monitorizare, consolidare, influenţare”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Unul dintre obiectivele urmărite este să dezvăluie cetățenilor interesați, activi și cărora le pasă, dar şi societății civile, „uneltele pe care le au la îndemână pentru responsabilizarea decidenților publici, în a lucra în favoarea lor”. Cei interesaţi vor fi informaţi, instruiţi, asistaţi să utilizeze tot acest instrumentar, pentru ca aceștia să câștige încrederea că își pot determina aleșii să pună în practică voința lor, în beneficiul comun. Proiectul se derulează pe o perioadă de 22,5 luni, până în aprilie 2016, într-o succesiune regională, pe întreg teritoriul României, beneficiind de o finanţare în valoare maximă de 136.874,13 euro.

„Academia de Advocacy are convingerea că cetățenii României nu și-au pierdut speranța, se vor angrena în acest demers care le este le îndemână, nu le consumă resurse și care le reclădește respectul de sine și demnitatea. Prin contribuțiile lor în relație cu decizia publică, în format profesional, vor reechilibra decizia publică, responsabilizând aleșii în a-și îndeplini promisiunile electorale, Radu Nicosevici. La finalul proiectului, comunitatea cetățenilor activi și implicați va atinge peste 500 de cetățeni și 250 de reprezentanți de organizații ale societății civile, care au exersat instrumentele democrației participative, au monitorizat aleșii cu peste 900 de acțiuni concrete, au formulat opinii asupra actelor normative de interes, au dezbătut temele publice care îi preocupă și s-au implicat în campanii de modificare a reglementărilor defectuoase. Pentru a-și uni forţele se vor regăsi în comunitatea luptătorilor pentru transparență și respect, denumită Coaliția 52, fiind în permanentă legătură prin intermediul unei platforme virtuale on line, www.implicare-L52.ro. Cei care cred că pot croi destine comune sunt invitați pentru detalii, să acceseze site-ul www.coalitia52.ro pentru a se înscrie la activitățile proiectului şi site-ul www.implicare-L52.ro pentru a deveni cetăţeni activi pentru transparenţă şi respect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !