Acces neîngrădit în şcoli pentru persoanele cu dizabilităţi

2Comentarii
Acces neîngrădit în şcoli pentru persoanele cu dizabilităţi
AJPIS Bihor verifică accesul neîngrăit pentru persoanele cu dizabilităţi în şcoli.

În perioada 11.04 – 11.11.2016, inspectorii sociali din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bihor desfăşoară activităţi de control în cadrul campaniei tematice de control „Verificarea accesului neîngrădit al persoanelor cu dizabilități la mediul fizic, informațional și comunicațional în unitățile de învățământ”. Măsuri

„Până în prezent au fost verificate 171 unităţi de învăţământ şi au fost dispuse un număr de 392 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate”, informează Felix Cozma, directorul executiv al AJPIS Bihor. Dintre măsurile luate, 166 privesc accesibilizarea intrării în clădire, respectiv reconfigurarea rampelor de acces, montarea mâinii curente pe ambele laterale şi realizarea rebordului lateral.

O măsură se referă la accesibilizarea nivelului superior; 21 măsuri privesc reconfigurarea dimesiunii uşilor de acces la grupuri sanitare; 35 de măsuri privesc redimensionarea pragurilor cu respectarea dimensiunilor; 118 măsuri privesc dotarea grupului sanitar cu bare de sprijin. Alte 20 măsuri au ca obiect prevederea a cel puţin unui grup sanitar adaptat şi echipat corespunzător. Trei măsuri au ca obiect semnalizarea accesului adaptat în clădire, iar o măsura priveşte asigurarea fondului de carte în format adaptat. Alte trei măsuri privesc reconfigurarea direcţiei de deschidere a uşilor de acces; trei măsuri privesc dimensionarea spaţiilor de manevră a fotoliului rulant în grupul sanitar şi 21 măsuri au ca obiect adaptarea accesului la mediul fizic, altele decât cele menţionate.

„Pe parcursul campaniei tematice au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale de tip avertisment la 20 unităţi de învăţământ”, a specificat Felix Cozma.

AJPIS Bihor mai face cunoscut faptul că în perioada 2012 – 2013 au fost verificate 232 de unităţi de învăţământ, un operator de transport în comun urban şi patru operatori de transport persoane în regim de taxi. Au fost dispuse 320 măsuri la unităţi de învăţământ, trei măsuri la operatorul de transport în comun şi trei măsuri la operatori de transport persoane în regim de taxi.

De asemenea, în anul 2014 au fost verificate 16 instiţutii publice, au fost dispuse 24 de măsuri şi au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale de tip avertisment în activitatea de control. În anul 2015 au fost verificate 11 unităţi sanitare cu paturi din municipii şi au fost dispuse 19 măsuri.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor