ACCES, tranziția de la școală la viața activă

De Alexandru Guiaș
Au ascultat cu interes bilanțul proiectului
Au ascultat cu interes bilanțul proiectului
Studenții au luat notițe și au făcut practică la locul de muncă.

Studenți și profesorii de la relații internaționale și studii europene din cadrul Universități din Oradea au prezentat bilanțul proiectului „ACCES”. Un proiect destinat studenților care după finalizarea studiilor să poată fi integrați pe piața muncii.

Proiectul a avut ca obiectiv general îmbunătăţirea procesului de inserţie pe piaţa muncii a 160 de studenţi de la Universitatea din Oradea, prin dobândirea competenţelor necesare integrării şi menţinerii pe o piaţă a muncii: modernă, flexibilă şi dinamică, precum şi prin creşterea adaptabilităţii acestora la cerinţele primului lor loc de muncă, aferent studiilor pe care le urmează.

Proiectul „ACCES” este complementar strategiei Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, care are printre obiectivele prioritare pregătirea viitorilor absolvenți pentru a răspunde cerințelor angajatorilor privind calificările și aptitudinile necesare.

„ACCES” s-a derulat în perioada august – decembrie 2015, din fonduri europene. Beneficiarul proiectului fiind Universitatea din Oradea.

Pe parcursul implementării sale, proiectul a vizat trei tipuri de activități: consilierea și orientarea profesională a studenților pentru a le facilita tranziția de la școală la viața activă; organizarea de workshop-uri și ateliere de schimb de bune practici (teme: „Egalitate de șanse și de gen pe piața muncii”, „Prezentare la primul interviu”, „Cum să-ți găsești un loc de muncă”, „Instrumente on-line utile în identificarea unui loc de muncă”, „Meet your employer”); desfășurarea de stagii de practică, pe parcursul a 20 de zile, în cadrul organizațiilor publice și private relevante pentru domeniul lor de studiu.

La Conferinţa de încheiere a proiectului au participat reprezentanți ai Universității din Oradea, autorități publice locale, reprezentanți ai agențiilor guvernamentale, oameni de afaceri și mass-media, precum și studenți – principalii beneficiari ai acestui proiect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !