ACL: Preotul Nemeş a cerut vot pentru Victor!

Gavrilă Ghilea
Gavrilă Ghilea
Co-liderul ACL Bihor, Gavrilă Ghilea şi primarul de Rieni acuză îndemnurile electorale ale preoţilor pentru vot Ponta.


Co-liderul ACL Bihor, senatorul Gavrilă Ghilea (PDL) susţine că preotul Gheorghe Nemeş de la Biserica Albastră din Rogerius i-a îndemnat pe enoriaşi să-l voteze pe Victor Ponta, chiar în timpul liturghiei duminicale. „S-a îndemnat să se voteze cu cineva care are nume de «victorie», dar cu specificaţia ulterioară că îl cheamă Victor. Sincer, eu locuiesc în zonă, mă duc la acea biserică când am timp. Mă bucur că nu am fost la biserică atunci, pentru că vă daţi seama ce gust îmi lăsa. E neplăcut când cei care se ocupă de curăţarea sufletelor noastre, prin anumite gesturi ne creează gusturi amare. M-au sunat oamenii şi mi-au spus imediat. Eu sunt convins că ne face un serviciu părintele Nemeş, pentru că lumea nu e naivă, să mai răspundă la comenzi. Cred că l-a luat gura pe dinainte. La biserică merg oameni care votează şi cu un candidat şi cu altul şi preoţii trebuie să fie ai tuturor enoriaşilor. Când auzi asemenea îndemnuri, vă daţi seama că nu mai ai aceeaşi tragere (să mergi spre biserică – n.red.)”, a declarat senatorul Ghilea, suporter Iohannis, de la sediul PDL Bihor. De lângă el, primarul de Rieni, Gheorghe Bota, vicepreşedinte al PDL Bihor, a remarcat că acum, la el în zonă, „penticostalii şi PSD sunt fraţi!”. Ghilea a intervenit, ţinând să precizeze că aceste aspecte nu trebuie generalizate, totuşi, şi nu crede că practicile electorale sunt definitorii pentru BOR şi Biserica Penticostală în această perioadă.
Primarul Bota a venit cu o serie de acuze la adresa şefilor instituţiilor controlate de PSD, spunând că dascălii trebuie acum să-şi pozeze/filmeze votul, la îndemnul directorilor de şcoli. Bota afirmă că actuala conducere a Inspectoratului şcolar „este un dezastru”. „Se face presiune pe profesori să meargă să voteze PSD. Directorii pun presiune în special pe suplinitori. Aşa am înţeles, că la Lunca s-a cerut să pozeze votul. E vorba despre directorul şcolii din centrul de comună din Lunca, iar directorii sunt numiţi şi susţinuţi de către PSD. Soţul directoarei de la şcoala Rieni, Balint Liliana, e preot. Vă daţi seama că umblă după voturi, pentru că altfel soţia rămâne fără servici. În felul acesta, preoţii vor rămâne fără oameni în biserici”, a accentuat primarul PDL de Rieni.

Diaspora şi şomajul

Ghilea a mai transmis câteva mesaje anti-Ponta ale ACL, afirmând că dacă Guvernul ar dori cu adevărat, ar creea baza juridică pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate, prin OUG. De asemenea, ACL foloseşte un mesaj al Comisiei Europene, catalogat ca fiind un avertisment, pentru a susţine că „dacă Victor Ponta va fi ales președinte al României, în 2015 ne așteaptă creșteri de impozite și taxe”, din cauza „pomenilor electorale în prag de prezidenţiale”. Coaliţia de dreapta insistă pe reducerea investiţiilor guvernamentale „cu aproximativ 20% în acest an, înseamnă garantat pierderea de locuri de muncă anul viitor. Realitatea este că vom avea o creștere a șomajului, care în rândul tinerilor a depășit deja 23%”, e mesajul echipei din jurul lui Iohannis.23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor