Actiuni estivale ale politistilor de prevenire

De Alexandra Lăzureanu
Actiuni estivale ale politistilor de prevenire
Poliţiştii bihoreni au acţionat în zonele de agrement pentru a preveni victimizarea cetăţenilor.

În wekendul care a trecut, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor au desfăşurat o serie de activităţi preventive, scopul acestora fiind prevenirea infracţiunilor care se manifestă în această perioadă, şi anume furturile de şi din autoturisme, furturile din locuinţă, furturile personale şi tâlhăriile. Aceste activităţi au fost desfăşurate în locurile publice cu aflux mare de cetăţeni, în cele mai frecventate zone de agremenent, precum şi în zonele de recreere şi relaxare. Astfel, vineri, în intervalul orar 10:00 – 14:00, în Piaţa Cetate din municipiul Oradea, poliţiştii bihoreni au lansat Campania preventivă „Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria”! În cadrul acţiunii desfăşurate, poliţiştii bihoreni le-au oferit celor prezenţi în piaţă materiale informative şi sfaturi utile pentru a-şi proteja bunurile şi pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de tâlhărie. Tot vineri, în intervalul orar 16:00 – 20:00, poliţiştii bihoreni au fost prezenţi şi în Orăşelul Copiilor din municipiul Oradea, unde au desfăşurat alături de copii, activităţi preventive, jocuri şi concursuri cu tematică rutieră. De asemenea, copii prezenţi au putut viziona filme şi spoturi rutiere, iar părinţilor le-au fost distribuite broşuri cu tematică preventivă.

La ştrand

Sâmbătă, între orele 9:00 -13:00, în Staţiunea bihoreană Băile – Felix, poliţiştii bihoreni au desfăşurat activităţi preventive care au avut drept scop informarea turiştilor pe diverse domenii de prevenire, pentru prevenirea victimizării şi implicării acestora în fapte de natură antisocială. Orădenii care au decis să-şi petreacă zilele de sâmbătă şi duminică, la Ştrandul Municipal şi Ştrandul Ioşia din municipiul Oradea au avut ocazia să fie informaţi de poliţiştii bihoreni cu privire la modul în care îşi pot proteja bunurile de infractori. Pentru ca mesajele lor preventive să ajungă la cât mai multe persoane, poliţiştii au distribuit pliante cu recomandări pentru prevenirea furturilor specifice sezonului estival şi au stat de vorbă cu cetăţenii prezenţi pentru relaxare în cele două stranduri din municipiu. Recomandările poliţiştilor s-au îndreptat şi înspre şoferii care se deplasează cu autoturismele la ştrand. Aceştia au fost sfătuiţi să nu îşi lase bunurile la vedere în maşină, pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !