Acțiuni preventive în sezon estival

1Comentariu
Acțiuni preventive în sezon estival
Timp de două luni (iunie și iulie), polițiștii bihoreni derulează acțiuni preventive în taberele școlare și la centrele multifuncționale pentru persoane vârstnice.

Pe întregul parcurs al sezonului estival, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii de proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor acționează în locaţiile cu un aflux mare de public și în zonele de agrement frecventate de copii, în special în taberele școlare, pentru a preveni victimizarea și pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării conduitei preventive. În acest context, în perioada iunie – iulie, polițiștii de prevenire bihoreni au acționează în cadrul centrelor multifuncţionale pentru persoane de vârsta a treia din Oradea şi în alte locuri intens circulate în sezonul estival, precum parcuri și centre comerciale, pentru a preveni furturile din buzunare, genţi şi din locurile de petrecere a timpului liber, tâlhăriile şi furturile din locuinţe sau din autoturisme.
4activ. prev. sezon estival (6)

În cadrul întâlnirilor desfăşurate cu cetăţenii în locaţiile cu un aflux mare de public, poliţiştii bihoreni au transmis recomandări preventive şi au distribuit materiale preventive pentru informarea şi conştientizarea opiniei publice asupra factorilor favorizanţi victimizării şi a măsurilor preventive ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile (anexăm foto). De asemenea, în cadrul întâlnirilor desfășurate de polițiștii de prevenire bihoreni cu copiii, au fost discutate aspecte legate de situațiile neplăcute care pot apărea în mediul virtual, având în vedere faptul că, odată cu venirea vacanţei, copiii petrec mai mult timp pe internet. Educația rutieră, interacțiunea cu persoanele necunoscute, siguranța bunurilor personale au constituit alte subiecte dezbătute de polițiștii bihoreni cu copiii și adolescenții.

4activ. prev. sezon estival (3)

Materialele preventive distribuite de polițiștii bihoreni în cadrul acțiunilor au fost realizate în cadrul campaniilor „Atenţie la hoţii din buzunare”, „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi” şi în cadrul campaniei „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”. În perioada următoare, poliţiştii bihoreni vor continua acțiunile preventive în locuri preferate de cetățeni pentru petrecerea timpului liber, ștranduri, parcuri etc., pentru a-i conștientiza cu privire la importanța conduitei preventive și pe perioada vacanței sau concediului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor